Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Sve je bilo u redu dok nijesu došle na red sankcije Rusiji

,,Vrlo loša poruka''

Premijer Zdravko Krivokapić predlagao je na današnjoj sjednici Vlade koja je prekinuta, da Ministarstvo vanjskih poslova sorovodi politiku usklađenu sa EU, i sa sankcijama Rusiji, ali to MVP ne može, saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare potpredsjednik odlazeće i mandatar za sasatv nove vlade Dritan Abazović.

“Nastao je šum u komunikaciji. Vlada Crne Gore je trebalo da se priključi sankcijama Rusiji, te da se o tome izjasne ministri. Profesor je rekao da on vodi sjednicu, što je tačno. Bilo je rasprave sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i to se tako završilo”, rekao je Abazović novinarima.

Prema njegovim riječima, ja neću podržati zaključke kako ih je formulisao Krivokapić

On je saopštio da na sjednici Vlade ne bi bilo kvoruma da joj nisu prisustvovali on, Radulović, kao i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Manjinska vlada samo ”bajpas”

Govoreći o formiranju nove vlade, mandatar Dritan Abazović je kazao da se održavaju intenzivni sastanci, da su bili održanio juče, a nastavljaju se danas.

“Ja sam sasvim zadovoljan. Mogu samo da kažem da ako neko misli da Crnoj Gori hitno ne treba nova vlada smatram da je u velikoj zabludi. Neka partije odluče šta hoće mandatar je sve rekao, apelujem da što prije izglasamo novu valdu i da donesemo odluke”, kazao je on i naveo da će se danas stresti sa predstavnicima SNP i moguće sa pratijama iz opozcije.

“Podijelili smo se, neke razgovore obavljaju i moje kolege. Mandatar je svoj posao završio, sad je samo filovanje. Ako se to nekome ne sviđa ili bilo šta ja ne mogu u to da ulazim. Što se mene tiče situacija je dovedena do 98 odsto, sve je sklopljeno”, kaže on.

Upitan ko otvara pitanje Srebrenice, kaže:

“Ja ne mogu da uđem, vrlo mi je teško da uđem u glavu političara koji stalno apostrifiraju neke stvari. Za mene je to malo ponižavajuće. To traže partije SD i SDP najviše… To je glupo da tražite od mandatara. Svjesni su da smo mi na toj strani, pa pokušavaju da stvore pritisak za SNP, ali i za SNP je to prihvatljivo, oni su to potpisali, oni su potpisali tu odluku o Ukrajini”, kazao je on.

“Tražim da poštujemo magistralni pravac Crne Gore. Šta neko misli o nekom pitanju iz prošlosti, to je njegova stvar i nemam ništa o tome više da kažem. Ako neka politička opcija zbog svojih fotelja želi ovo da uruši, neka uradi to, ali građani će i to znati da cijene. Ja ostajem iza svog koncepta, svi znaju da je manjinska vlada neko bajpas rješenje. Ko se bude povukao mislim da ne želi ovoj zemlji dobro”, kazao je on.

Novinari su ga pitali i da prokomentariše dva sporazuma.

“Prvi sporazum opozicija između sebe zaključuje, a drugi sa mandatarom. To nema veze sa principima…Žele jedni druge da eliminišu, u Crnoj Gori sujete dominirauju. O ličnin sujetama je teško da se dogovorimo. Odnosi se na sve. Sporazum služi samo da bi neko nekoga izgurao ili izgradio svoju poziciju. 98 odsto su sporazumi identični za mandatara. I jedan i drugi su potpuno prihvatljivi. SNP je potpisao sporazum sa mandatarom i potpisnici su isti kao potpisnici memoranduma ranije. Stoji da osuđujemo agresiju Ruske federacije na Ukrajinu i da ćemo podržati rezoluciju Evropskog Parlamenta. Samo je Srebrenica razlika i Temeljni ugovor se pominje imenom u jednoj zagradi, a u drugom se kaže regulisanje odnosa države”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
17.03.2022-14:01 14:01

Nije bilo u redu nista -nego Dritan to neće da vidi, a svi TO vide ,oko Rusije samo je to potpuno vidno…”kukala nam majka “od takvih politicara koji ni “malko na brdo ne stoje “