Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Reforme i dobri rezultati privlače kredibilne investitore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa delegacijom investitora predvođenih predstavnicima BofA (Bank of America)

Premijer Milojko Spajić sastao se sa delegacijom investitora predvođenih predstavnicima BofA (Bank of America), koji su u posjeti zemljama Zapadnog Balkana.

Tokom sastanka je bilo riječi o reformama, koje su pokrenute i daljim koracima kako bi se Crna Gora pridružila Evropskoj uniji, ali i postala pristupačnija kredibilnim investitorima.

„Agenda Vlade se oslanja na tri stvari, a to su: vladavina prava, ubrzanje EU integracija i ravnomjeran održiv ekonomski razvoj. Vladavina prava je ključna jer omogućava ostale dvije stvari da se na pravi način razvijaju. Dalji napredak na EU putu uslovljen je u suštinskim reformama na polju vladavine prava, jer tek nakon dobijanja IBAR-a za poglavlja 23 i 24 možemo početi da zatvaramo ostala poglavlja. Već možete vidjeti po reakcijama iz Brisela da smo napravili ozbiljne korake u ovoj oblasti“, istakao je Spajić.

Naglasio je značaj imenovanja u pravosuđu za nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Predstavljen je i plan izgradnje putne infrastrukture, koja je često usko grlo ekonomskog razvoja.

Istaknuta je i važnost reformi na polju poreske politike, da sistem ima smisla investitorima, kako bi ostali i ulagali tokom dužeg perioda, što je posebno značajno za podizanje standarda građana i snaženje javnih finansija.

U kontekstu kreiranja imidža države u koju je poželjno ulagati, istaknuta je važnost velikih investicija Evropske unije, kroz obezbjeđivanje bespovratnih sredstava, ali i članstvo u NATO, koji je garant stabilnosti.

Međunarodni investitori iz Londona, Bostona i Helsinkija, kao i ekonomski analitičari iz Londona, Pariza i Dubaija pored Crne Gore posjetiće i Srbiju, Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve