Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Imamo jasnu viziju kako će Crna Gora izgledati do 2030.

Pored dionice Mateševo – Andrijevica, planirano je, kako ističe, spajanje puta od Andrijevice do Boljara, što će biti spona sa Srbijom i centralnom Evropom

Uz vijest da ćemo dobiti, od strane evropske komisije, najveći pojednačni grant u istoriji Crne Gore, nešto iznad 200 miliona eura bespovrtanih sredstava, i sa devet krupnih projekata, imamo jasnu viziju kako će Crna Gora da izgleda do 2030., ocijenio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.

Pored dionice Mateševo – Andrijevica, planirano je, kako ističe, spajanje puta od Andrijevice do Boljara, što će biti spona sa Srbijom i centralnom Evropom.

“Zatim imamo dionicu Podgorica – Bar, Jadransko – Jonski put, koji samo mi i Bosna nijesmo završili, a to je put koji se proteže od sjeverne Italije do Grčke, zatim imamo dionicu Andrijevca – Peć, obilaznicu oko Podgorice, uktrštanje puta Bar – Boljare sa Jadransko – Jonskim autoputem, kao i brzu cestu na sjeveru”, objašnjava Radulović.

Značaj ovih projekata, kako navodi, je bolja povezanost sa susjednim državama i centralnom Evropom, ali i bolja saobraćajna bezbjednost.

“Početak radova na drugoj dionici autoputa Mateševo – Andrijevica, nakon potpisivanja kredita sa EBRD-om i javnog poziva za izvođača radova, očekujemo negdje do kraja ove godine. Uporedo sa tim radimo i na eksproprijaciji, i to bi uveliko trebalo da počne u septembru, što će takođe biti dobar temelj za pripremu početka radova na autoputu”, ističe Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
15.03.2024-20:20 20:20

Pravite put za ROBOVLASNIKE I EKSPPLOATATORE CRNE GORE!. VIZIJA VAŠA JE MRAČNA BUDUĆNOST CRNE GORE.