Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Poslanica DPS Dragica Sekulić meta uvreda na društvenim mrežama

Stanje je zabrinjavajuće i krajnje alarmantno. Kao društvo svi zajedno moramo se izboriti da zaustavimo širenje govora mržnje i mizoginije među građanima

U Crnoj Gori je iz dana u dan sve više evidentan govor mržnje kako u medijima, na mrežama, javnom životu tako i na ulici, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj, povodom uvreda na račun poslanice DPS-a Dragice Sekulić, koja je zbog svog svoje izjave “da ako izabereš da rodiš u određenoj opštini dobićeš 500 ili 1.000 eura, uz blagoslov popa”, postala meta primitivnih komentara na društvenim mrežama.

“Stanje je zabrinjavajuće i krajnje alarmantno. Kao društvo svi zajedno moramo se izboriti da zaustavimo širenje govora mržnje i mizoginije među građanima”, napisali su iz GI 21. maj na Tviteru.

Tim povodom, oglasio se i poslanik DPS-a i nekadašnji premijer Crne Gore Duško Marković, te uputio poruku podrške poslanici Sekulić.

“Dragice, još jednom ste pokazali da ste slobodna i vrijednostima bogata ličnost. To vam bogatstvo ne mogu oduzeti osobe tame i zaostalosti. Nema posustajanja u borbi za lične i građanske slobode, naravno i vjerske u kojima se drugi čuva od sebe”, napisao je Marković na svom Tviteru.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković se takođe oglasila na svom Tviter nalogu.

“Koleginici Dragici Sekulić puna podrška za stav i iskrenu borbu. Primitivizam i nesojluk koji je zahvatio dio crnogorskog društva ne može pokolebati hrabre i na bilo koji način obezvrijediti njihove vrline i čovječne osobine koje nose u sebi”, poručila je ona.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković, najoštrije je osudio napad na poslanicu Sekulić i “javne izlive primitivizma i frustracija na njen račun”.

“Kad nemaju argumente da se suprotstave činjenicama, kukavice izađu iz mišijih rupa i napadaju anonimno po društvenim mrežama. Zato što ste takvi, srušila vam se kula od karata i samouništila nakaradna vlast. Mržnja i zloba su uvijek neslavno završavale u Crnoj Gori”, naveo je Živković na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve