Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

VDT odbacilo krivičnu prijavu poslanice Dragice Sekulić protiv urednice Portala Volim Podgoricu

Krivična prijava protiv Vesne Radojević za krivično djelo ''rasna i druga diskriminacija''

Više državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu poslanice Demokratske partije socijalista Dragice Sekulić, protiv glavne urednice portala Volim Podgoricu, Vesne Radojević za krivično djelo “rasna i druga diskriminacija”, prenosi ovaj portal.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv V.R., zbog krivičnog djela rasna i druga diskriminacija, u kom predmetu su preduzete sve neophodne radnje i pribavljeni dokazi, nakon čega je, ovo tužilaštvo dana 16.11.2022. godine donijelo rješenje o odbacivanju krivične prijave protiv imenovane, jer u radnjama prijavljene nema elemenata bića prijavljenog, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti. Istovremeno Vas obavještavam da je protiv navedenog lica pokrenut prekršajni postupak pred Sudom za prekršaje”, stoji u dopisu koji potpisuje Lepa Medenica, portparolka VDT-a.

Radojević, komentarišući Odluku, kaže da su ovom odlukom Višeg državnog tužilaštva potvrđene njene tvrdnje povodom krivične prijave poslanice Sekulić, “da se radi o političkom pritisku na nezavisan medij i pokušaju zastrašivanja medija koji za deset godina postojanja nije služio ničijim političkim, niti drugim interesima, već isključivo interesima građana”.

“Raduje me da je VDT potvrdilo ono što sam znala ja, a vjerujem i cijela crnogorska javnost, kao i uvažena poslanica Sekulić, da Portal Volim Podgoricu, kao ni ja lično, niti jednom svojom radnjom nismo povrijedili zakone Crne Gore, niti se ogriješili o novinarski kodeks. Ova odluka je, nadam se, mali korak ka velikom cilju, oslobađanju institucija od partijsko političkih uticaja, i utiranju puta istinski nezavisnom novinarstvu”, kaže Radojević povodom odluke VDT-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
16.12.2022-19:57 19:57

Gospodja Sekulic je jedna divna osoba..politicarka..nikog ne vrijedja..ako su je oni vrijedjali iz mrznje..onda to nije uredu..