Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Ovog vikenda najveći crnogorski derbi

U derbiju kola sjutra pod Goricom igraju fudbaleri Budućnosti i Sutjeske od 18 časova, sat kasnije u Baru rivali će biti Mornar i vodeći Dečić.

Utakmicama 32. kola sjutra će biti nastavljeno takmičenje u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi (MPCFL).

U derbiju kola sjutra pod Goricom igraju fudbaleri Budućnosti i Sutjeske od 18 časova, sat kasnije u Baru rivali će biti Mornar i vodeći Dečić.

Za 18 sati zakazani su i dueli Petrovca i Jezera, Jedinstvo i Arsenala u Bijelom Polju, kao i Mladosti i Rudara na DG areni.

Fudbaleri Sutjeske sjutra od 18 časova gostuju Budućnosti u najvećem derbiju crnogorskog fudbala.

Kapiten Nikšićana Vladan Giljen poručio je da je rival pod većim pritiskom, te da to žele da iskoriste.

Podgoričani pred derbi imaju dva boda više u odnosu na najvećeg rivala, a tri manje od lidera Dečića. Do kraja je još pet kola.

“Čeka nas teška utakmica protiv Budućnosti. Nalazimo se u dobroj formi, imali smo taj kiks protiv Arsenala, ali smo se brzo vratili na pobjednički kolosijek. Podgoričani su nakon poraza u prošlom kolu pod većim pritiskom nego mi i to ćemo probati da iskoristimo. Nama bi bodovi pred finiš sezone puno značili, posebno u borbi za Evopu, a možda i za titulu. Ali, to ne zavisi samo od nas, već i od rezultata ostalih mečeva. Vidjećemo šta će sjutra biti, najvažnije je da u utakmicu ulazimo spremni i bez povrijeđenih igrača. Daćemo sve od sebe za pobjedu“, rekao je Giljen.

Istakao je da ekipa ide meč po meč, pa će da vidi dokle će je to dovesti.

“Pobjedom nad Budućnošću i kiksom Dečića u Baru, zavisili bismo samo od nas. Jer, imamo kući utakmicu protiv Dečića koja može da riješi sve. Svi se nadamo da će biti tako, ali je najbitnije da idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnija je ova sjutra, da vidimo šta će i kako biti, pa ćemo onda razmišljati o narednim rivalima“, dodao je Giljen.

Dečić je, nakon 31. kola, vodeći na tabeli sa 57 bodova.

Budućnost je druga sa 54, Sutjeska je treća sa 52, dok bod manje ima četvrtoplasirani Mornar. Jezero je peto sa 48 bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve