Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Slučaj ”Stanovi”, Bošković, Numanović i Sekulić negirali krivicu: ”U pitanju je politički pritisak”

''Dočekali smo to da se imunitet skine i ništa se ne dešava mjesec i po da bi se saslušanje obavilo u nedjelji izbora u Crnoj Gori. Nije problem. Izborićemo se mi sa ovim. Bitno je da ja i moje kolege nijesmo prekršili ni jedan zakon'', zaključio je Bošković

U Specijalnom državnom tužilaštvu počela su saslušanja zbog dodjele povlašćenih stanova i kredita. U svojstvu osumnjičenog prvi se pred tužiocem Vukasom Radonjićem pojavio poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković, a zatim njegove partijske kolege Suad Numanović i Dragica Sekulić. Sve troje su negirali krivicu.

Kako je nezvanično saopšteno portalu RTCG, svi osumnjičeni biće saslušani tokom sedmice odnosno do petka.

Bošković je jutros u pratnji advokata stigao u SDT.

On je nakon saslušanja kazao da je u pitanju politički pritisak koji se želi izvršiti na njega, njegove kolege i političku grupaciju kojoj pripadaju.

“Bitno je da ja i moje kolege nijesmo prekršili ni jedan zakon, ni jednu odluku jer u sušini nijesmo mogli ni prekršiti kad nikakvu odluku nijesmo ni donijeli za pet godina, već je odluke isključivo donosila Vlada i to je jedina činjenica zu vezi sa ovim slučajem. Sve ostalo su političke konotacije, političko spinovanje, zarad sticanja politikih poena”, kazao je Bošković novinarima nakon saslušanja.

On je podsjetio kako se slučaj odvijao.

“Podsjetiću vas da je prva krivična prijava povodom ovog pitanja podnijeta pred izbore 2020. godine. Nakon izbora krivična prijava je odbačena kao neosnovana. Dvije godine se ništa oko toga nije dešavalo, već u susret lokalnim izborima 2022. odlazeći premijer je zarad svojih političkih poena iz naftalina izvadio taj slučaj i pokrenuo odmah priču potpomognut medijima, kako bi ostvario političke benefite”, rekao je Bošković.

On je napomenuo i da je na taj način Abazović htio da skrene pažnju sa svojih problema.

“Sjećate je da je u tom momentu osščetena mreža oko njega i njegovih kriminalnih aktivnosti vezano za šverc duvana. Upravo je to bilo u oktobru prošle godine kako bi u izbore ušao s drugom temom koja mu može donijeti političke poene”, kazao je on.

Ističe da je nakon njegovog razgovora sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom zatraženo skidanje imuniteta kako bi se prikazao kao nekredibilan partner u međunarodnoj zajednici.

“Pa se ništa ne dešava 4,5 mjeseci, a onda se imunitet skida u susret parlamentarnim izborima. Dočekali smo to da se imunitet skine i ništa se ne dešava mjesec i po da bi se saslušanje obavilo u nedjelji izbora u Crnoj Gori. Nije problem. Izborićemo se mi sa ovim. Bitno je da ja i moje kolege nijesmo prekršili ni jedan zakon”, zaključio je Bošković.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić negirala je na saslušanju da je počinila bilo koje krivično djelo.

U krivičnoj prijavi Vlade navodi se da su bivši predsjednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

SDT sumnja da su Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima, i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

Pored poslanika DPS-a, biće saslušavani i Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović, Budimir Šegrt, Sanja Vlahović, Dražen Miličković, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
05.06.2023-09:40 09:40

Kamo srece da svako dobije lijep stan , evo koliko ih se izgradilo i zvrje prazni . A o ovo o funkcionerskim stanovima vise i tice pjevaju , dosadili su , sve se bojim da nece sebe podmirit ovi sto najglasnije kritikuju , sve su kvadrate premjerili , vjerovatno ce poslije namjestaj i garderobu