Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Crna Gora pred uništenjem, neophodno jedinstvo i okupljanje u crnogorski blok

Pozivamo ponovo na hitan zajednički dogovor i objedinjavanje svih progresivnih snaga u jedan demokratski, crnogorski blok, kako bi se organizovano suprostavili svakodnevnim nasrtajima na teško osvojene građanske slobode, na multietničnost države, na demokratsku odbranu crnogorskog nacionalnog bića

Patriotsko komitski savez poziva sve građanske i suverenističke partije, pojedince i grupe da prekinu da vode bitke po društvenim mrežama i da shvate da je Crna Gora pred potpunim uništenjem! Pozivamo ponovo na hitan zajednički dogovor i objedinjavanje svih progresivnih snaga u jedan demokratski, crnogorski blok, kako bi se organizovano suprostavili svakodnevnim nasrtajima na teško osvojene građanske slobode, na multietničnost države, na demokratsku odbranu crnogorskog nacionalnog bića.

-Privođenje uglednog crnogorskog filologa, autora 18 knjiga i ključne ličnosti u standardizaciji crnogorskog jezika, prof dr Adnana Čirgića, je pokušaj brutalnog gašenja slobodne riječi i misli, pokušaj zastrašivanja istaknutih intelektualaca ovog društva i nešto što Crna Gora ne smije da odćuti! Ne upućujemo poziv kako bi se u moru pokreta, grupa i partija nešto istakli, nego zato što smo ogorčeni na učahurenost crnogorskog mislećeg i građanskog bića koji, kao u šoku, samo gledaju šta nam se po državi radi – saopštili su iz PKS.

Oni su dodali da svi koji imaju društveni, politički, umjetnički ugled, ne mogu ostati po strani jer im je društvo omogućilo da budete to što jeste i moraju imati sada odgovornosti!

-Skrivanje iza zvanja i titula, u vremenu opšte ofanzive na crnogorski identitet, na biološki opstanak njenih građana, na postepeno svođenje države na ekonomski zavisnu, progon intelektualaca-zar to nije alarm za uzbunu? Puštite epiku i liriku,od nje nam nikakve koristi nema, pružimo ruku jedni drugima i, po drugi put u našem životnom vijeku, odbranimo Crnu Goru! PKS i svi njeni članovi i simpatizeri stoje na raspolaganju državi. I zaboravite floskule: krenuli su na vrh Fakulteta za crnogorski jezik. Naše mjesto je uz profesore i studente tog fakulteta! NEMA OPRAVDANJA – zaključuje se u saopštenju PKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
31.01.2021-02:25 02:25

Apsolutno je tako. I nećemo ćutati i mirno gledati!