Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: Za predsjednicu obora Glavnog grada izabrana Gordana Mitrović

Doktor pravnih nauka Gordana Mitrović, predsjednica je opštinskog odbora Patriotsko komitskog saveza (PKS) Glavnog grada, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici odbora

Doktor pravnih nauka Gordana Mitrović, predsjednica je opštinskog odbora Patriotsko komitskog saveza (PKS) Glavnog grada, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici odbora.

Kako je saopšteno, Mitrović je rođena Cetinjanka, završila je Pravni fakultet u Novom Sadu, postdiplomske studije na Katedri za teoriju, filozofiju i sociologiju prava, gdje je doktorirala disertacijom Specifičnosti analitičke jurisprudencije u engleskoj, njemačkoj i italijanskoj pravnoj misli 2013.godine.

“Karijeru je započela kao diplomirani pravnik, pripravnik, u Pokrajinskom sekretarijatu za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, upravu i propise Izvršnog vijeća AP Vojvodine, a prije povratka u Podgoricu, vodila je sopstvenu advokatsku kancelariju preko 10 godina. Radila je i kao spoljni saradnik na predmetu Pravna etika na Pravnom fakultetu u Novom Sadu i objavila više stručnih i naučnih radova te bila predavač na Advokatskoj akademiji Advokatske komore Srbije”, dodaje se u saopštenju PKS-a.

Iz PKS-a napominju da, impresivnoj biografiji treba dodati i to da je Mitrović bila bila sekretar NVO Kulturno obrazovni centar ART, predsjednik i osnivač NVO Imaš pravo, kao i šef pravne službe Udruženja Crnogoraca KRSTAŠ, u okviru koga je, s našom dijasporom, dala i svoj doprinos pobjedi na referendumu 2006. godine. Autorka je više tekstova za listove Liberal i Oganj. Govori engleski, italijanski i njemački jezik, dok se koristi i ruskim jezikom.

“Angažmanom u Patriotsko komitskom savezu i to u Podgorici, kao glavnim gradom, želim da dam svoj doprinos očuvanju naše domovine, kaže dr Mitrović dodajući da je, kao pojedinac, proteklih godinu dana bila svuda sa svojim narodom, braneći vrijednosti sekularne, multikulturalne i evropske Crne Gore.

Đe god je bila razvijena crnogorska zastava, bila sam sa ostalima jer tako treba da se svi ponašamo. Pokušaću da sada, kroz ovaj formalniji okvir i partijsku aktivnost, dam doprinos u animiranju sugrađana i prezentaciji programa naše partije”, kazala je Mitrović.

Predsjednica PKS Tatjana Knežević Perišić istakla je da dolazak Gordane Mitrović na čelo najznačajnijeg odbora partije, velika je privilegija i dobitak, ne samo za partiju, već i zajednicu u cjelini, a njene ljudske i stručne reference će sigurna sam, biti impuls za Podgoričane da svoj politički angažman nađu upravo u PKS-u, kao mladoj partiji, kojoj je Crna Gora sveti cilj, a očuvanje tekovina 21.maja, jedini mogući put za njenu evropsku budućnost.

“U narednom periodu, biće izabrani ostali organi odbora, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Sve informacije građani mogu dobiti u inbox stranice OO PKS Podgorica”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve