Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Spremni da odgovorimo nasilju na dan izbora

Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svijetu nije zabilježeno da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve

Bezbjednosne i druge državne institucije spremne su da odgovore na bilo kakav vid nasilja na dan izbora, poručio je premijer Duško Marković. Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nijesu željeli 2006, i čiji su je preci, kako je kazao, poništili 1918. Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svijetu nije zabilježeno da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve.

“Moraće je poštovati ako je neće voljeti, SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manasire i crkve, neće ih više biti u političkim povorkama, neće ih biti za mikrofonom gdje proklinju naše očeve, naše djedove i nas same, našu djecu… To se nigdje u 21. vijeku ne radi u svijetu, nažaost u cg se to radi.

To ćemo, kako je kazao, istrpjeti do 30. avgusta.

“Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovdje utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo”, poručio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikšićanka
28.08.2020-12:58 12:58

Da odgovore na nasilje od strane njih samih