Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Kako su stranci glasali u Nikšiću!?

Ovakvo postupanje (nepostupanje) MUP-a, bacilo je najružniju sjenku na lik i djelo ministra policije Sergeja Sekulovića, kojeg sam smatrao jedinim, normalnim i sposobnim članom svetosavskog kabineta

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore

Kako su stranci glasali u Nikšiću !?

Decenijama unazad smo slušali opravdane kritike opozicije o regularnosti podataka u biračkom spisku, a na nikšićkim izborima, jasnije nego ikada vidjesmo da je u istom upisano skoro 1.000 građna susjednih nam Srbije, BIH (Republike Srpske) i Kosova.

Ne treba sumnjati za koga su glasali ovi građani sa dvojnim državljanstvom, koje ne poznaju zakoni Crne Gore.

MUP je po zakonu odgovoran za ažurno i vjerodostojno vođenje biračkog spiska i u ovom slučaju je blagovremeno obaviješten o nezakonitom prisustvu skoro 1.000 birača na njemu, ali ništa nije uradio da iste izbriše i izbore učini regularnim.

Ovakvo postupanje (nepostupanje) MUP-a, bacilo je najružniju sjenku na lik i djelo ministra policije Sergeja Sekulovića, kojeg sam smatrao jedinim, normalnim i sposobnim članom svetosavskog kabineta.

Sada nam je sasvim jasno zašto su granice prema Srbiji, BIH i Kosovu bile otvorene, bez obzira na katastrofalnu epidemiološku situaciju. Sada nam je jasno da je politika i pobjeda na izborima bila važnija od zdravlja i života ljudi. Platio je to Nikšić životima svojih građana i nažalost plaćaće i u narednih mjesec dana.

Sve ovo otvara i jedno veoma važno pitanje, … koliko takvih građana ima upisano u biračkom spisku CG? Za očekivati je da se radi o brojci od oko 20.000 hiljada, kada je samo u Nikšiću oko 1.000.

To dalje može sa velikom vjerovatnoćom značiti da je na posljednjim parlamentarnim izborima, sadašnja vlast, pobijedila, zahvaljujući upravo tim glasovima.

Posljednji je trenutak da se birački spisak CG dovede u red i da se iz njega izbrišu svi oni građani koji imaju državljanstvo bilo koje druge države, da se po zakonu procesuiraju i sankcionišu svi takvi građani koji su glasali u Nišiću i da im se u zakonskoj proceduri oduzme Crnogorsko državljanstvo. Naravno, sve to podrazumijeva i preispitivanje odgovornosti odgovornih u MUP-u koji su ovo bezakonje i zloupotrebu prava omogućili.

Sada nam je barem jasnije, zašto ovoga puta ne čusmo od naših oslobodilaca ni jednu primjedbu na birački spisak i na regularnost do sada najneregularnijih izbora.

To nije demokratija, nego mrkli mrak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve