Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Građanke i građani moraju biti budni, buntovni i glasni

Građanska inicijativa 21. maj svim građankama i građanima čestita predstojeću Novu godinu sa željom da u Crnoj Gori preovladaju progresivne, emancipatorske i proevropske ideje i uvjerenja

Građanska inicijativa 21. maj svim građankama i građanima čestita predstojeću Novu godinu sa željom da u Crnoj Gori preovladaju progresivne, emancipatorske i proevropske ideje i uvjerenja.

“Građani moraju shvatiti da bez podrške slobodnim i argumentovanim javnim stavovima, otpora regresivnim i neofašističkim politikama i afirmisanja realnih, vjerodostojnih i kritičkih mišljenja nije moguća odgovorna država i demokratsko društvo”, kažu u GI 21. maj.

Ističu da su Crnoj Gori potrebne misli i aktivnosti koje će biti suprostavljene vazalizaciji države, devastirajućoj političkoj klasi, slabljenju i kriminalizaciji institucija, destrukciji prostora i prirode, urušavanju javnog obrazovnog i zdravstvenog sistema i asimilatorskom klero-nacionalizmu pod okriljem SPC.

“Da bi prosvijećenost društva i preuređenje države dali rezultate građani moraju stati iza onih društvenih snaga i organizacija koje su jednako predane Crnoj Gori na Zapadu kao i zalaganju za pravednu i dostojanstvenu državu, odgovornu i socijalno senzibilnu zajednicu, obrazovano i kulturno društvo, kao i produktivnu, održivu i humanizovanu privredu. Građanke i građani moraju biti budni, buntovni i glasni. Nema ko drugi”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve