Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Policija sa Njujorškog univerziteta istjerala studente koji su učestvovali u propalestinskim protestima

Policija je često intervenisala u opremi za suzbijanje demonstracija, sa taktičkim vozilima i šok bombama da bi uklonila šatore koje su studenti postavili u okupiranim studentskim zgradama

Američka policija istjerala je danas studente, propalestinske demonstrante, sa Njujroškog univerziteta (NYU) na poziv zvaničnika te ustanove.

To je posljednja u nizu policijskih akcija nakon više nedjelja propalestinskih protesta na kampusima univerziteta širom SAD, tokom kojih je uhapšeno gotovo 2.200 osoba.

Policija je često intervenisala u opremi za suzbijanje demonstracija, sa taktičkim vozilima i šok bombama da bi uklonila šatore koje su studenti postavili u okupiranim studentskim zgradama.

Zamjenik komesara policije Kaz Dotri je kazao da je univerzitet NYU tražio pomoć policije da rasturi ilegalni šatorski kamp na imovini Univerziteta. On je istakao da se policija nalazi na univerzitetu, a za sada nema informacija o mogućim hapšenjima.

Ranije ove nedjelje, više od 100 osoba je privredeno tokom policijske akcije na Univerzitetu Kolambija, takođe u Njujorku, gdje su počeli protesti i dizanje šatora zbog rata Izraela i palestinskog Hamasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve