Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Crnogorsko društvo obamrlo, ostavljeno na milost i nemilost retrogradnim partijama i vjerskim zajednicama

''SPC uz podršku aktuelnog režima nastavlja sa klero-nacionalističkom misijom koja za cilj ima posrbljavanje, desekularizaciju i primitivizaciju Crne Gore''

Crnogorsko društvo je obamrlo i potonulo u pasivnost i pogubni oportunizam, predajući se na milost i nemilost retrogradnim i samodovoljnim političkim strankama i vjerskim zajednicama, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Kako su ocijenili, ubjedljiva većina građana ćuti usredsređena na lične interese, mladi teže odlasku iz zemlje ili zapošljavanju u parazitskom javnom sektoru, mediji se mahom svrstavaju uz političke centre moći, poslovna zajednica ne pruža otpor propadajućoj ekonomskoj politici, dok akademske institucije samo brinu o svojim budžetima.

“Fakulteti su odavno baštinici neslobodne misli i proizvođači beskičmenih i konformističkih studentskih generacija, CANU je primjer institucije koja samo gleda da se ne zamjeri bilo kojoj vlasti i inkasira što veća sredstva pritom nezainteresovana za dekadenciju društva, dok SPC uz podršku aktuelnog režima nastavlja sa klero-nacionalističkom misijom koja za cilj ima posrbljavanje, desekularizaciju i primitivizaciju Crne Gore”, navode iz GI 21. maj.

Ovo je, kako su kazali, slika sadašnje Crne Gore koja je deklarativno proevropska ali na način koji ništa zajedničkog nema sa prosvjetiteljskim zapadnim idejama niti sa vrijednostima slobodne, liberalne, preduzetničke i socijalno održive političke zajednice.

“Partije su nosioci kreiranja zarobljenog, neproduktivnog i nesuverenog društva gdje se sve svodi na političko lešinarenje, stranačke uhljebe, prisvajanje institucija i degeneraciju vladavine zakona. Ukoliko građani misle da će Brisel rješavati njihove probleme ili da će popovi i partijski lideri biti posvećeni njihovom boljem, sadržajnijem i kvalitetnijem životu onda neka znaju da su nepopravljivi gubitnici”, zaključuju iz Građanskea inicijative 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve