Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Evropa sad: Javnost ima priliku da vidi ko su poslanici i funkcioneri partije koji ucjenjuju ogromnu većinu

Na sve manipulacije koje su određeni mediji i političari širili nedjeljama, građani će brzo dobiti odgovor kada konstatuju ko je na čijoj strani skupštinske sale, navode u reagovanju PES-a

U Pokretu Evropa sad naglašavaju da poslanica PES-a Radinka Ćinćur duže vrijeme izbjegava razgovor i komunikaciju u okviru svoje organizacije, gdje je i jedino mjesto za razmjenu mišljenja, a kako kažu, djelovanja političke organizacije, kao i svuda u demokratskom svijetu svodi se na poštovanju odluke većine, a koju je Pejović ignorisala.

“Uvaženoj gospođi Ćinćur, kao i bivšoj članici Pejović, uzaludno je bilo ukazivanje na posljedice neformiranja 44. Vlade, održavanja trenutnog statusa i sabotiranja tog procesa unutar samog Pokreta. Uz dobru volju i uvažavanje drugačijeg mišljenja, ipak se demokratija i princip djelovanja političke organizacije, kao i svuda u demokratskom svijetu svode na poštovanju odluke većine, koja je bila nesporna u ovom slučaju. Međutim, jeftine manipulacije da je neko isključen zbog različitog mišljenja mogu proći jedino kod onih koji ohrabruju poslanicu PES-a da radi upravo protiv svoje stranke, a za tuđe interese”, navode u PES-u.

Dodaju da odbijanje da se komunicira sa funkcionerima svog pokreta, ignorisanje stava matičnog odbora u Baru, te obrazloženje poslanice Ćinćur da nije adekvatna adresa za razgovor, upućujući na druge političke subjekte, u PES-u smatraju kao posljedicu dogovora sa pojedincima i nalogodavcima koji ne poštuju odluke PES-a ili rade u interesu drugih partija, smišljeno sabotirajući mandatara i čitav proces.

“Ko su poslanici i funkcioneri PES-a koji ucjenjuju ogromnu većinu svojih kolega, javnost ima priliku da vidi. Na sve manipulacije koje su određeni mediji i političari širili nedjeljama, građani će brzo dobiti odgovor kada konstatuju ko je na čijoj strani skupštinske sale”, navode u reagovanju PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve