Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

''Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama''

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES) je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, poručio je generalni sekretar PES i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović.

“Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama. Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmjerena protiv hrvatskog naroda”, naveo je Pejović u saopštenju za medije.

Za zločine su, prema njegovim riječima, “odgovorni pojedinci, a nikako narodi”.

“Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu. Zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smijemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo ljepšu budućnost”, zaključio je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
25.05.2024-20:21 20:21

Nesreknji potpredśednik skupštine je u osnovnoj i srednjoj školi učio o genocidu u Jasenovcu. U Jasenovcu ima spomenik stradalnicima i hrvatska vlast svake godine odaje počast stradalnicima. U Hrvatskoj je zakonima zabranjeno veličanje ustaštva i ustaških zločinaca, za razliku od nas i Srbije đe se genocid u Srebrenici nije desio a osuđeni koljači nevinog naroda su junaci…