Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Rezultat nam daje za pravo da tražimo mjesto gradonačelnika Cetinja

Na pitanje sa kim će SDP formirati vlast na Cetinju, Đurašković kaže da će ta partija insistirati na realizaciji njihovog koncepta.

Nosilac liste “SDP i građani” koja je osvojila osam mandata na lokalnim izborima na Cetinju Nikola Đurašković kazao je da im izborni rezultat u Prijestonici daje za pravo da traže mjesto gradonačelnika.

Na pitanje sa kim će SDP formirati vlast na Cetinju, Đurašković kaže da će ta partija insistirati na realizaciji njihovog koncepta.

“Mi smo već u koaliciji sa građanima i nakon izbora nastavljamo konsultacije sa njima, sa pojedincima čije mišljenja uvažavamo. Mi smo pokazali da je naš program superioran. Podršku nismo dobili da bi bili protiv nekog ili nečega, već da kreiramo nove vrijednosti i gradimo upravu koja će biti što više stručna i depolitizovana”, kazao je Đurašković.

Tvrdi da buduća vlast treba da počiva na konceptu SDP-a.

“Buduća vlast počivaće na našem konceptu jer je dobio dominantnu podršku, to važi za sve potencijalne partnere. Mi ćemo pokrenuti široke konsultacije i čuti šta građani misle. Insistiraćemo na partnerima koji će raditi na vraćanju Cetinjskog manstira, sa partnerima koji će sa nama snažno da podrže Crnogorsku pravoslavnu crkvu i fakultet za crnogorski jezik i književnost”, kazao je nosilac liste SDP-a na Cetinju.

Dodaje da već rade na koncipiranju programa upravljanja Prijestonicom..

“Prvi put će Cetinjani imati javni program za upravljanje za naredne četiri godine. Zanima nas temeljna promjena načina upravljanja Prijestonicom. Danas govorimo o 40 miliona eura duga. Cetinju su potrebne promjene, to su saopštili i građani”, ocijenio je .

Nosilac liste Demokrata Danilo Mrvaljević kazao je da njegova partije ne ide na jednu ili drugu stranu već se zalaže za poštovanje Ustava i Zakona.

“Kada neko želi da ide sa DPS-om lako je naći izgovor. Volio bih da večeras dobijemo odgovore od SDP-a da li uopšte žele razgovarati sa DPS-om. Moguća su dva scenarija, da li ste na strani Prijestonice ili na stranu DPS-a. Da li ste za spašavanje Cetinja ili spašavanje DPS-a. Smatram da vlast treba da formira dosadašnja opozicija”, istakao je Mrvaljević.

Nosilac liste Da vratimo ponos Crnoj Gori – DPS, Miloš Ražnatović kazao je da pomenuti dug Prijestonice ne znači kriminal.

“Nema grada u svijetu koji nije zadužen kao i Cetinje. Bespotrebno je vraćati se na davno ispričane teme. Dug je realnost i nije ništo što je prouzrokovalo kriminalnu radnju i svaka uprava koja dođe naslijediće dug, ali će raditi na umanjenju kao što smo ga mi umanjili”, kazao je.

Ražnatović ističe da je politička platforma DPS-a jasna.

“Partneri su nam svi koji su na putu EU integracija Crne Gore, partije koje gaje antifašizam kao postulat moderne Crne Gore. DPS je ubjedljivo najjači, osvojio je 41 posto i ne možemo pričati o debaklu jer je to izlizana priča”, istakao je Ražnatovič.

Predsjednik cetinjskog Odbora GP URA Slavko Janković kazao je da će i postizborno imati stav kao i prije izbora, rekavši da će svi modeli SDP-a, Stare garde i Demokrata za njih biti prihvatljivi.

“Prihvatamo sve modele i spremni smo da vodimo razgovor sa svima osim sa DPS-om. Naša ponuda je više nego čista. Potpuno smo raspoloženi da iskoristimo šansu da smijenimo DPS”, kazao je Janković.

On je ocijenio da je SDP najveći pobjednik izbora na Cetinju ali da bi uprkos tome ukoliko bi formirala vršila vlast na Cetinju sa DPS-om, brzo bila kažnjena od strane glasača.

“Potpuno je realno da SDP ide sa opozicijom i to i očekujem. Nadam se da će to biti ishod. Cetinjska URA nema nikakav problem oko konstituisanja vlasti. Podršku od nas će dobiti svi osim DPS. Nadam se da ćemo konačno posle 30 godina pokrenuti Cetinje na pravi način i okrenuti mu se bez uticaja vjetrova onih koji su ga zloupotrebljavali”, navodi Janković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
09.12.2021-21:03 21:03

Neće prvina biti SDPu da sa četnicima gradi većinu da bi dobili gradonačelničko mjesto kao u Kolašinu ili za mnogo manje benefite kao u Tivtu ili Kotoru..

Sara
09.12.2021-21:03 21:03

SDP bi se osramotio..kad bi presli na strani antidrzavnika..koji vladaju da uniste CG..ako su glumili da su za crnogorske vrijednosti..stim da dobiju izbore..onda je slucaj sasvim drugaciji..
DPS je najbolja i najaca stranka..pravila je greske..sto se tice crnogorskog identiteta..zato su od cetnika -litijasa izgubili..Po pravilu crnogorci bi trebali svi zajedno da budemo..stim da povratimo ugled drzavi CG!