Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Dinoša: Temeljni ugovor potpisan na prepad i prevaru, Crnogorci više ne treba da trpe Dritana

Bivši ambasador Crne Gore na Kosovu, Ferhat Dinoša komentarišući današnje potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC u Podgorici, kazao je da ima utisak da je taj akt potpisan na prepad i prevaru

Bivši ambasador Crne Gore na Kosovu, Ferhat Dinoša komentarišući današnje potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC u Podgorici, kazao je da ima utisak da je taj akt potpisan na prepad i prevaru.

“Naime, javnosti nije bilo rečeno da će se to danas desiti niti da će u tu svrhu u Crnu Goru stići gost iz Beograda”, dodao je on.

Žao mu je, ističe, što taj prepad čini premijer Crne Gore koji je porijeklom Albanac.

“Kažem namjerno porijeklom, jer se pravi Albanac ne bi tako ponašao. U najmanju ruku, prepustio bi da to učini neko od njegovih pravoslavnih potpredsjednika”, kaže Dinoša.

Istakao je da su svi, povodom ovog pitanja, očekivali dodatne konsultacije sa predstavnicima stručne i političke javnosti.

“Premijer je, ili neko drugi, međutim, htio da na prečac, zajedno s poglavarom SPC, potpiše dokument kojeg mnogi u Crnoj Gori, pogotovo Crnogorci, doživljavaju anticrnogorskim i protivustavnim, umjesto da se Vlada usredsredila na značajne projekte iz evropske agende”, rekao je Dinoša.

Poručuje da kičmu države Crne Gore i svih njenih demokratskih vlada treba da čine Crnogorci.

“U ubjeđenju da dijelim mišljenje većine Albanaca u Crnoj Gori želim ovom prilikom da jasno poručim sljedeće: Ma koliko da je Crna Gora građanska država i ma koliko se u njoj gradilo građansko društvo, kičmu ove države i svih njenih demokratskih vlada treba da čine Crnogorci. U protivnom, bio bi doveden u pitanje njen opstanak. I dovedeno u pitanje njeno multietničko biće.

Vjeruje, kaže, da će demokratske procrnogorske i prozapadne političke i građanske snage “stati u odbranu države i demokratskih vrijednosti koje je ona postigla od referenduma naovamo”.

“Mislim, takođe, da će Albanci koji su članovi Vlade i Parlamenta nedvosmisleno stati uz te snage. Jer, ne znam koliko su Crnogorci trpjeli Šćepana Malog, ali znam da više ne treba da trpe Dritana malog”, zaključio je Dinoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jakov
03.08.2022-18:04 18:04

Bravo g.Dinosa, vi ste veliki covjek ali nazalost u svakom narodu ima kukolja i izdajnika.Ovaj none samo osramotioycG nego i postrne Albance koni su dio nase zemlne!

Miro
03.08.2022-18:06 18:06

Poštovanje g. Dinoša .

Krotitelj
03.08.2022-18:55 18:55

Na vlasti treba da budu oni za koje su građani glasali na izborima a ne neka određena etnička grupa jer bi to onda bila diskriminacija, fašizam, rasizam, kakve gluposti ovaj čovjek izjavljuje. U Crnoj Gori nema nijedne etničke grupe koja čini preko 50 % stanovništva, kako onda da samo jedan narod čini vlast, u ovoj izjavi Crnogorci, stvarno velika glupost i smiješno.

abazjeturcin
03.08.2022-23:56 23:56

Drtanovo prezime ima u korjenu tursku rijec Abaz …. Drtan je Turcin nije Albanac ili mozda Srbin po zenskoj liniji jer su Turci vladali Srbima 500 godine…. to nije bitno koje je nacije ali ipak da se zna da je Turcin ili Srbin a ne Albansc….zato pored onih 21 radi i ovo!A prezime mu po sadrzaju govori iz kojeg je drustvenog sloja!

cetinje
04.08.2022-06:42 06:42

Gospodine Dinosa ima dosta dobrih Albanaca poput i Vas i da ne nabrajam imena isl.no evo kako vidimo ima i nesoja i pogani nevaljalih kao sto je Albanski cetnik Drtan Abazdovic poslusnikSPC i podrepnik Vucica,Abazovic lazaov,spijun i sve sto ne valja,no i oni njegovi nesrecnici iz drazinog pokreta URA nijesu bolji od njega sve balega do balege.