Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Canović: Naša koalicija je jedini ispravan izbor na predstojećim izborima

Dešić je, pored toga, ukazao na neophodnost očuvanja autentičnosti plavske sofre i njenog plasiranja u okviru turističke ponude, osvrćući se na planirane aktivnosti koje imaju za cilj da unaprijede razvoj sporta, ali i poboljšaju životni ambijent za mlade

Sinoć je u odličnoj atmosferi održana programska konvencija liste “ZAJEDNO pobjednički za Plav”, čiji su konstituenti Socijaldemokrate (SD), Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), na kojoj je potvrđena spremnost da se jasnim i konkretnim programskim načelima nastavi dalji još dinamičniji razvoj Plava.

On je podsjetio na pozitivne promjene koje su se desile u Plavu u prethodnom periodu, ističući da je na svakom koraku rađeno odgovorno, posvećeno, pošteno, odlučno i prije svega domaćinski, kao i da ulaganja prelaze 5 miliona eura.

Canović je kazao da lista koju predvodi nudi kontinuitet vršenja vlasti u Plavu na odgovoran, stručan i do kraja posvećen način.

“Kada govorimo o rezultatima u oblasti infrastrukture, krenućemo od Trga ka Ribarskoj ulici, do Vojnoseljske i Prnjavorske, vrijedno pomena je i područno odjeljenje OŠ “Hajro Šahmanović” u Vojnom selu, fiskulturna sala Srednje škole “Bećo Bašić i tako redom. Ali moramo da nastavimo i dovedemo do kraja one projekte za koje su već potpisani ugovore. Samo za tri projekta očekujemo investicije vrijednosti preko 4 miliona eura”, rekao je Canović.

Canović je istakao da se poboljšanje vidi na svakom koraku, ističući da je gradska uprava napravila iskorak i u oblasti finansija, te smanjila ukupan dug opštine za 300 hiljada i to u periodu sveopšte krize, a da pored toga ulaže u kulturne, sportske i druge manifestacije, kao i u opremu da bi servisi za građane bili na najvećem nivou.

Kandidat na listi i predsjednik OO DPS Plav Fazlija Krcić govorio je o razvoju i modernizaciji rada lokalne samouprave, te uvođenju efikasnih servisa za građane, što su planirane aktivnosti koalicije u narednom mandatnom periodu.

“Lokalna samouprava radom i rezultatima je dokazala da se stavila na raspolaganje građanima kao svojevrstan servis koji je spreman da odgovori njihovim potrebama i zaštiti zajedničke interese. Zahvaljujući dinamici drušvenih procesa, stalni društveni odnosi zahijevaju modernizaciju lokalne samouprave o čemu ćemo se starati u narednom mandatnom periodu”, rekao je Krcić.

Krcić se osvrnuo i na valorizaciju turističkih potencijala kroz realizaciju novih sadržaja od kojih je naveo sajam aktivnog turizma, paket cjelogodišnje turističke ponude i virtuelni turizam.

Kako je istakao, koalicija je okupljena sa namjerom da Plav razvija po mjeri svakog stanovnika.

Kandidat na listi i predsjednik OO SDP Plav, Sulejman Dešić predstavio je programske segmente koji se odnose na turizam, poljoprivredu, sport i mlade. On je u svom obraćanju posebno istakao značaj razvoja poljoprivrede navodeći da je to potencijal na kojem se zasniva i turistička ponuda.

Dešić je, pored toga, ukazao na neophodnost očuvanja autentičnosti plavske sofre i njenog plasiranja u okviru turističke ponude, osvrćući se na planirane aktivnosti koje imaju za cilj da unaprijede razvoj sporta, ali i poboljšaju životni ambijent za mlade.

“Ujedinili smo se da zajedničkim snagama koračamo prema novim pobjedama. Ostajemo otvoreni za sve ideje i predloge koje bismo zajedno realizovali na zadovoljstvo svih”, poručio je Dešić.

Konvenciji su prisustvovali predsjednik SD-a Damir Šehović, predsjednica Alijanse žena DPS-a Drita Lola i član Izvršnog odbora DPS-a Admir Zejnelagić.

Nosilac liste, predsjednik OO SD Plav i aktuelni predsjednik opštine Nihad Canović saopštio je da “Zajedno pobjednički za Plav” nije samo pobjednička koalicija, već jedini ispravan izbor za one koji žele napredan, prosperitetan, ujedinjen i zdrav Plav.

“Pružili smo ruku saradnje svima. Htjeli smo da pokažemo da mogu zajedno sloga, znanje i solidarnost. Imamo najbolju listu, najbolji program, ali što je najbitnije imamo najčistije ruke na političkoj sceni Plava i sa tim izlazimo pred građane”, kazao je Canović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve