Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pupović: Cilj naše koalicije je da mladi ostaju da žive u Plavu

Ona je istakla da će koalicija na čijoj se listi nalazi da bi iskoristila na pravi način potencijal mladih ljudi, ali i razvijala opštinu po mjeri mladih, napraviti i usvojiti najbolji Lokalni plan akcije za mlade i unaprijediti rad Omladinskog centra u Plavu

Plavska omladina zaslužuje da bude uključena u sve segmente rada lokalne samouprave i odlučivanja, ali i da uživa benefite razvoja, poručila je kandidatkinja na listi “ZAJEDNO pobjednički za Plav”, Amila Pupović.

“Zato se na našoj listi nalazi veliki broj mladih i svi imamo zajednički cilj, a to je da doprinesemo razvoju Plava, da naše znanje i energiju stavimo na raspolaganje i zajedničkim snagama radimo najbolje što možemo da dostignemo nivo jednog od najperspektivnijih gradova na sjeveru”, kazala je Pupović.

Ona je istakla da će koalicija na čijoj se listi nalazi da bi iskoristila na pravi način potencijal mladih ljudi, ali i razvijala opštinu po mjeri mladih, napraviti i usvojiti najbolji Lokalni plan akcije za mlade i unaprijediti rad Omladinskog centra u Plavu.

Prema njenim riječima sekretarijat posvećen pitanjima mladih u svakom trenutku će biti otvoren, ne samo za sugestije i kritike, već i za rješavanje izazova sa kojima se mladi suočavaju.

“Naša vizija počiva na ulaganju u mlade, na osluškivanju njihovih potreba i osnaživanju njihovih vještina, da planiraju porodice i ostaju da žive u svom zavičaju”, navela je Pupović.

Kako je kazala Pupović, koalicija “ZAJEDNO pobjednički za Plav” iniciraće obezbjeđivanje prostorije za radionice i edukativne aktivnosti i u skladu sa tim pokretati razne događaje o temama koje se tiču mladih, kao i sastanke mladih sa predstavnicima lokalnih institucija koje će mladima pružati odgovore na pitanja od društvenog značaja.

“Takođe, najavili smo i povećanje stipendija za srednjoškolce i studente, kao i podrške za talentovane i perspektivne mlade, umjetnike i sportiste”, zaključila je Pupović.

Koaliciju “ZAJEDNO pobjednički za Plav” čine kandidatkinje i kandidati iz tri političke partije Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve