Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Stav SD-a o Zakonu nepromijenjen, naš mandat je čuvanje Crne Gore

,,Za mene kao predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Socijaldemokrata podršku ima i apsolutno je prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena, a ne promjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti''

Stav Socijaldemokrata (SD) nepromijenjen je od perioda pripreme i donošenja ovog Zakona većinom glasova poslanika u decembru 2019. godine, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Ivan Brajović

“Povodom pregovora ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori o spornim pitanjima Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u našoj zemlji, ponovio sam lični stav, kao i stav Socijaldemokrata vezano za Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Za mene kao predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Socijaldemokrata podršku ima i apsolutno je prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena, a ne promjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Stav u vezi sa tim je jasan, principijelan i dosljedan.

Pozvao sam kolege poslanike da razmisle što je naš mandat? Naš mandat je da čuvamo ime Crne Gore, da čuvamo državu i njenu ponosnu istoriju i štitimo sve građane Crne Gore”, kazao je Brajović.

Kako je naveo, zato je Parlament usvojio Zakon kojim se, kako je naveo, garantuju jednaka prava i slobode svim vjerskim zajednicama.

“O korišćenju državne imovine odlučuje samo i isključivo država Crna Gora i sva kulturna baština mora da bude svima na raspolaganju, u skladu sa pozitivnim propisima. Zakoni se donose da se poštuju i primjenjuju. I što se Socijaldemokrata tiče, sa tim nema pogađanja”, zaključio je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve