Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Benjamina Karić pozvala Podgoricu da podrži Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Solidarnost naših prijatelja širom regije, Evrope i svijeta, bila je svjetionik nade u najmračnijim trenucima u historiji Sarajeva. Potrebna nam je ponovo!

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je poziv za 49 prijateljskih i pobratimskih gradova Sarajeva da podrže Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici, među kojima je i Podgorica.

“Uvaženim kolegama gradonačelnicima, svima nama koji bezrezervno tragamo za istinom, pravdom i mirom, ovo je moralna, ljudska i profesionalna odgovornost. Solidarnost naših prijatelja širom regije, Evrope i svijeta, bila je svjetionik nade u najmračnijim trenucima u historiji Sarajeva. Potrebna nam je ponovo!”, navela je ona.

Kako je kazala, Rezolucija o genocidu u Srebrenici svjedoči zajedničkoj predanosti istini, pravdi i sjećanju.

“O ovoj će se Rezoluciji raspravljati na sljedećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u maju mjesecu. Kao ponosna Sarajka, Bosanka, gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine, pozivam vas da podržite Rezoluciju! Zajedno možemo osigurati da se glasovi žrtava čuju i da pravda ponovo pobijedi zlo!”, zaključila je Karić.

Poziv Karić na mreži X je komentarisao Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

“Pozivamo gradsku upravu na čelu sa Oliverom Injac da potvrdno odgovori na inicijativu grada pobratima Sarajeva i da svi zajedno podržimo Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici. Nadamo se da se neće voditi primjerom Milojka Spajića koji nije imao konkretan odgovor na ovo pitanje”, naveo je on.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su Sporazum o bratimljenju dva grada u julu 2022.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve