Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đuričković: Vlast nanosi štetu međunarodnom ugledu Crne Gore, čija vanjska politika više nije u skladu sa EU

Prema njegovim riječima, predstojeće glasanje Vukićević, uz prethodna dnešavanja na sjednici POSP-a, kao i postupci predsjednika Skupštine, Mandića, šalju poruku da Crna Gora nije pouzdan partner i da vanjska politika Crne Gore više nije usklađena sa vanjskom politikom EU

Glas poslanice Maje Vukićević (DNP) protiv članstva Kosova u Savjetu Evrope, može se braniti tezom da je djelovanje svakog poslanika samostalno, ali ne može odbraniti od činjenice da će takvo glasanje prouzrokovati štetu po međunarodni ugled i vanjsku politiku Crne Gore, saopštio je međunarodni sekretar SD-a, Miloš Đuričković.

On je kazao da izaziva zabrinutost takav stav jer dolazi od poslanice Vukićević koja predstavlja partiju parlamentarne većine i prema najavama uskoro će biti dio Vlade.

„Prije svega iz razloga što glas poslanice Vukićević dolazi sa pozicije partije koja je konstituent parlamentarne većine i čiji se ulazak u Vladu Crne Gore očekuje u relativno kratkom roku. Ako na to dodamo činjenicu da od koalicije ZBCG zavisi Vlada Crne Gore, onda glas Vukićević i te kako je za zabrinutost”, naveo je Đuričković.

Prema njegovim riječima, predstojeće glasanje Vukićević, uz prethodna dnešavanja na sjednici POSP-a, kao i postupci predsjednika Skupštine, Mandića, šalju poruku da Crna Gora nije pouzdan partner i da vanjska politika Crne Gore više nije usklađena sa vanjskom politikom EU.

„Najavljena rekonstrukcija i dublji ulazak koalicije ZBCG u Vladu, biće i formalna potvrda da politika 44. Vlade Crne Gore nije usklađena sa NATO i EU politikom tj. da je došlo do promjene u vanjskopolitičkom kursu Crne Gore”, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve