Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bošković: Abazović pokušava da zataška aferu Simijanović

Više je nego očigledno da koordinator svih službi bezbjednosti, Dritan Abazović, njegova stranka, ali i cijela Vlada, pokušavaju da zataškaju „aferu Simijanović“, kaže Predrag Bošković, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Više je nego očigledno da koordinator svih službi bezbjednosti, Dritan Abazović, njegova stranka, ali i cijela Vlada, pokušavaju da zataškaju „aferu Simijanović“, i da od javnosti sakriju zašto su ovog čovjeka koji se lažno predstavljao kao američki diplomata, finansirali, plaćali mu smještaj i dopuštali da vršlja po bezbjednosnim službama Crne Gore, kaže Predrag Bošković, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Stoga, kako navodi Bošković, traži informacije od premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora ANB Dejana Vukšića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića, da odgovore na sljedeća pitanja:

– Da li je dotičnom Simijanoviću bilo dodijeljeno policijsko obezbjeđenje?

– Da li je prevarant koji se lažno predstavljao, učestvovao u odabiru kandidata za direktora policije, i da li je Brđanin bio zapravo prijedlog Simijanovića i najozbiljniji kandidat za ovu poziciju?

– Kakva je uloga ANB u izboru direktora Uprave policije?

– Da li je tačno da je ovaj čovjek koji se lažno predstavljao i glumio američkog diplomatu, preko pozicija nekih visokorangiranih zvaničnika koalicije „Crno na bijelo“, došao da kadrira u bezbjednosnom sistemu Crne Gore, a da je priča o prodaji oružja smišljena kao paravan?

– Da li su ljudi sa tih pozicija, povezani, preko posrednika i sa Aleksandrom Vučićem, a u krajnjem i sa pojedincima iz Rusije?

“Skandalozno je da je osoba ovakvog profila kao što je Stevan Simijanović imala upliv u bezbjednosni sistem Crne Gore. Zato tražimo da se ova afera do kraja rasčisti, da se utvrdi kakva je šteta nanijeta našoj državi i ko je za to kriv. Uzaludan je pokušaj državnog vrha, da skrenu pažnju sa ovih pitanja, i oslobodi se odgovornosti”, zaključuje Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Debil
14.02.2021-18:47 18:47

Taj Simijanović je mogao samo debila ovako navući. Pored pitanja Boškovića Abazoviću, ja imam još jedno. Naime, da li je “zapadna podrška” za izbor Vukšića i Injac došla u stvari od ovog Simijanovića. Ako jeste, ovakvog nečeg nije bilo od nastanka država. Đoko Orlandić PS Medo jedini ćuti o Simijanoviću. Da li je i Medo jedn od onih koji su bili “na vezi” sa Simijanovićem.

BMX
14.02.2021-19:32 19:32

Ako se ovo ispostavi kao istina, čak i djelimično, onda to znači da naš bezbjedonosni sistem više ne postoji. Činjenica da strani agenti sa lažnim dokumentima uspjevaju da dodju do potpredsjednika Vlade i da kao “eksperti” vrše kadriranje za direktora policije je skandal ogromnih razmjera !