Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Radulović: SMATSA važan činilac zato moramo više ulagati u infrastrukturu

Pomoćnik direktora SMATSA Rajko Uskoković informisao je ministra Radulovića o rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu ove godine kada je riječ o preletima iznad vazdušnog prostora Crne Gore

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori. To je saopšteno nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića.

“SMATSA je izuzetno važan činilac zato moramo više ulagati u infrastrukturu. Ohrabruju podaci u vezi sa preletom kroz vazdušni prostor Crne Gore ali i operacije slijetanja i polijetanja na crnogorskim aerodromima”, kazao je Radulović.

Pomoćnik direktora SMATSA Rajko Uskoković informisao je ministra Radulovića o rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu ove godine kada je riječ o preletima iznad vazdušnog prostora Crne Gore.

Foto: MSP
Foto: MSP

“Broj IFR operacija preko vazdušnog prostora Crne Gore za prvi kvartal ove godine je 110.440 što je gotovo sedam i po hiljada više nego u istom periodu prošle godine ili za 30.991 više nego 2019.godine”, rekao je Uskoković.

Statistika pokazuje da je broj polijetanja sa aerodroma Podgorica u prvom kvartalu ove godine 13,38 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj polijetanja sa aerodroma Tivat u odnosu na lani veći 20,70 odsto.

Tokom sastanka predstavnici SMATSA akcenat su stavili na uspješnu saradnju sa ostalim vazduhoplovnim subjektima poput Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Aerodroma Crne Gore te nacionalne avio kompanije ToMontenegro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve