Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Andrija Popović: Ni meni nema skorog puta za Beograd i Srbiju

''Vjerovatno bih isto prošao kroz sve što je prošla gospođa, poslanica Draginja Vuksanović- Stanković. Vjerujem da će razum prevladati i da će brzo doći do neke normalizacije odnosa'', zaključio je Popović

Da li će budući putnici, suverenisti iz Crne Gore, isto proći na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kao poslanica u crnogorskom parlamentu iz redova SDP Draginja Vuksanović?

Hoće li nas zadržavati i pretresati, bez ikakve potrebe, naravno, ukoliko imamo potrebne dokumente i avionsku kartu?

Jesu li to Crnogorsci obilježeni? – pitanja su koja je portal Radio Skala postavio Andriji Puri Popoviću, lideru crnogorskih liberala.

Nevjerovatan je odnos zvanične Srbije prema opozicionoj crnogorskoj poslanici Draginjui Vuksanović Stanković, koja je doživjela brojne neprijatnosti na beogradskom aerodromu.
To sve isto čeka i ostale poslanike koji su u crnogorskom parlamentu nedavno podržali Rezoluciju o Srebrenici, a koja čak ni u jednoj riječi nije povezana sa Republikom Srbijom, mišljenja je Andrija Pura Popović, poslanik LP u Skupštini Crne Gore.

Beograd je dugo bio kosmopolitska prijestonica i jedan od najotvorenijih gradova Evrope, ali je danas nedopustiv ovaj politički revanšizam i odnos koji manifestuju kroz ponašanje prema gospođi Vuksanović – Stanković i prema Crnoj Gori.
To je odnos zvanične Srbije prema poslanici i on je grubo kršenje građanske slobode i diplomatske kulture, jer je gospođa Draginja nosilac diplomatskog pasoša a takođe predstavlja i nepoštovanje države Crne Gore.

Ovakav odnos dvije prijateljske i susjednem države, koji nanosi ogromne štete građanima i građankama obije države, mora se normalizovati, a najviša odgovornost leži na najvišim državnim funkcionerima, posebno na predsjednicima Vučiću i Đukanoviću, kazao je Popović.

Na naše pitanje očekuje li sličnu situaciju i u svom slučaju, budući da je glasan u crnogorskom parlamentu, i da govori javno ono što se ne sviđa zvaničnoj Srbiji, Popović je odgovorio da, na žalost, mnogo voli Beograd i Srbiju ali da ni njemu nema puta u narednom periodu ni u Beograd ni u Srbiju.

„Vjerovatno bih isto prošao kroz sve što je prošla gospođa, poslanica Draginja Vuksanović- Stanković. Vjerujem da će razum prevladati i da će brzo doći do neke normalizacije odnosa, ali u ovom trenutku, bez obzira što sam namjeravao skoro da putujem za Beograd, neću poći“, zaključio je Popović za portal Radio Skala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve