Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović o Vladi: Nijesam siguran da je ovo kako su krenuli baš najbolji put

''Ja nijesam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put, nijesam siguran-imam pravo na svoje mišljenje, ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu'', naveo je Abazović

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovio je večeras u Tirani da nije imao sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, te da njemu ne insistira. Ne sviđaju mu se obrisi buduće Vlade.

“Spremni smo da razgovaramo sa svima, bez obzira da li će biti dogovora ili ne. Ako bude bilo potrebe za razgovorom -tu smo, ako ne torta je spremna da se uruči kad se oni dogovore i da napravimo jednu mirnu, lijepu, gospodsku, džentlmensku primopredaju”, istakao je Abazović.

Najvažnije je, kaže, kojim putem Crna Gora ide.

“Ja nijesam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put, nijesam siguran-imam pravo na svoje mišljenje, ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu”, naveo je Abazović.

Na poruke iz Brisela da će Balkan do 2030.godine biti dio Evropske unije, Abazović poručuje da naša zemlja može svoje obaveze da završi i ranije.

“Što se Crne Gore tiče nama 2030. zvuči daleko. Mi vjerujemo da nađše obaveze možemo da završimo dosta ranije”, jasan je Abazović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je kazala da je u Tirani pozvano na smirivanje tenzija na Kosovu i ponovno vraćanje Beograda i Prištine za pregovarački sto. To Abazović podržava.

“Mi možemo svojom balkanskom tvrdoglavošću konstatno da idemo u neki konflikt. To ničemu ne vodi, to je pristup iracionalnih ljudi. Kako god bilo na kraju se dogovor mora postići za stolom. Zato je važno da se sjedne što prije, nego da se uzalud traći vrijeme da bi se na kraju opet sjelo za sto”, ocijenio je Abazović.

Pozvao je i jednu i drugu stranu da vode dijalog i pronađu održiva rješenja.

“Tenzije, eskalacija, konflikti su nešto što treba da ostavimo iza nas i gradimo potpuno drugačiju budućnost sa mnogo više solidarnosti i zajedništva”, ocijenio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve