Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Južna Koreja ulaže 19 milijardi dolara u lokalne fabrike čipova

Usred velike potražnje za čipovima sisteme vještačke inteligencije i drugu tehnologiju, Južna Koreja je zabilježila rast izvoza poluprovodnika za 56% u aprilu u poređenju sa 2023. godinom

Južna Koreja je posljednja u nizu zemalja koje su odlučile da ulože veliki novac u lokalnu industriju poluprovodnika.

Ova država pokušava da ostane konkurentna sa SAD i Kinom uz pomoć paketa podrške od 19 milijardi dolara, uz dodatne poraske olakšice.

Takođe, vlada u Seulu obezbijediće finansijsku podršku proizvođačima čipova kroz Korejsku razvojnu banku, kako izvještava list Wall Street Journal.

Usred velike potražnje za čipovima sisteme vještačke inteligencije i drugu tehnologiju, Južna Koreja je zabilježila rast izvoza poluprovodnika za 56% u aprilu u poređenju sa 2023. godinom.

Potezi Južne Koreje mogli bi joj pomoći da održi korak sa SAD, koje pokušavaju da povećaju domaću proizvodnju čipova kako bi smanjile oslanjanje na uvoz.

Putem CHIPS zakona, SAD subvencionišu proizvođače kao što su Intel, GlobalFoundreies i TMSC, ali je jedan od onih koji primaju novac ovim putem upravo južnokorejski Samsung – ova kompanija može dobiti do 6,4 milijarde dolara američkog finansiranja za novu fabriku poluprovodnika u Teksasu.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve