Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

MILOJKO IZIGRAVA LUDILO Spajić: Od Rezolucije Crna Gora neće dobiti ništa, ali neće imati ni štete

Na pitanje da li će kao šef PES-a podržati najavu Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik, Spajić je rekao da kao šef vladajuće partije, nema problem da podrži svaku inicijativu koja nije na uštrb drugih

Na press konferenciji premijer Milojko Spajić je rekao da je da mu je drago što će se Luka Budva povezati sa Dubrovnikom već od ljeta ove godine.

“Ovo je ja mislim jako bitna vijest prvo za turističku ponudu Crne Gore, rekao bih i Dubrovnika, ali mislim da će Crna Gora imati veliki benefit sa povezivanjem sa Dubrovnikom”.

Spajić takođe navodi da je ovo doprinos povezivanja Crne Gore sa EU.

“Znate da nam je strateški bitno da se što bolje povežemo sa zemljama regiona, a intezivno radimo na drugom povezivanju a o tome ćemo imati riječi početkom juna. Druga linija će biti Bar- Ankona”, poručio je Spajić.

Ministar saobraćajaa i pomorstva Filip Radulović rekao je da je ponosan jer se danas ispunjava njegovo obećanje građanima.

“Vratili smo građanima Budve Luku Budva. Znamo da prethodna Vlada je imala nula kapitalnih projekata. Zadovoljsvo mi je da kažem da najavim da će saobraćaj krenuti 29. juna, saobraćaj će se odvijati dva puta dnevno”, rekao je Radulović.

Izvršni direktor kompanije Kompas Bojan Aljinović poručio je da se nada da će cijena biti 55 eura u jednom smjeru, a povratna dnevna karta bi mogla biti 65 eura.

Na pitanje da li je sve ovo, uoči izbora u Budvi, svojevrsna zloupotreba državnih resursa Spajić ističe da se ne radi o tome.

“Nisam čuo da su igdje u svijetu rezultati zloupotreba resursa, i pozdravljam svakog ko postigne rezultat tako da svi treba da prave rezultate i tako promovišu svoje partije”, rekao je Spajić.

Ministar Radulović takođe dodaje da se ne radi o zlupotrebi resursa uoči izbora.

“Ja sam naročito sam prepoznat po terenskom radu, Luku Budva smo vratili prije dva dana, i ovo smo najavili prije dvije nedelje”, rekao je Radulović i negirajući da to ima veze sa izborima u Budvi.

Spajić: Zasićeni smo nacionalnim temama, rezolucijama, treba da se bavimo životom

Na pitanje da li će kao šef PES-a podržati najavu Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik, Spajić je rekao da kao šef vladajuće partije, nema problem da podrži svaku inicijativu koja nije na uštrb drugih.

“Nisam vidio takvu inicijativu, mi nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu a nije na uštrb drugih, nemamo problem sa tim kao stranka, ali suština stvari je ekonomija, da se vrati kao apsolutni fokus u Crnoj Gori. Zasićeni smo nacionalnim temama, rezolucijama, treba da se bavimo životom, konkretnim stvarima, razumijem da su za čitanost potrebne drugih strvari ali građani cijene neke druge stvari”, kazao je Spajić.

Odgovarajući na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici, kaže da nećee dobiti ništa, a da neće biti ni štete.

“Neće dobiti ništa, a niti će biti štete. Sustišina je okrenuti se projektima kao ovim današnjim, suština je da se povezujemo da bismo se bolje razumjeli”, rekao je Spajić.

Na pitanje da li očekuje zahlađenje odnosa od zvaničnog Beograda nakon jučerašnjeg glsanja o rezoluciji o Srebrenici i kakve su reakcije Spajićevih koalicionih partnera obzirom da su bili protiv rezolucije, Spajić navodi:

“Mislim da smo se amndmanima koji su prihvaćeni, juče je pomenuto da su crnogorski amandamni doprinijeli tome da se predrasude ili pogrešna tumačenja promijene, tako da se vraćamo na temu ekonomije”, odgovorio je Spajić.

Spajić je iskoristio priliku da najavi da će u narednih deset dana imati konsultacije sa svim društvenim činiocima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
24.05.2024-15:34 15:34

Tako je Spajicu -skola cini svoje !