Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Skandal u FK ”Sutjeska” odraz neodgovornog odnosa uprave, ostavke jedini moralan čin

''Pionirska sekcija koja je trebalo da odigra baražnu utakmicu za popunu Pionirske lige, otputovala je za Igalo, ali djeca koja imaju 14 pobjeda u 14 utakmica, nijesu ni počela utakmicu, jer se nije pojavio predstavnik Kluba i utakmica je završena službenim rezultatom 3:0 u korist Igala''

Da u Nikšiću nijedan segment za koji je odgovorna lokalna vlast i njeni predstavnici ne funkcioniše, svakodnevno se možemo uvjeriti, a ovih dana smo svjedočili svojevrsnom skandalu u FK “Sutjeska”, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

– Naime, pionirska sekcija, koja je trebalo da odigra baražnu utakmicu za popunu Pionirske lige, otputovala je za Igalo, ali djeca koja imaju 14 pobjeda u 14 utakmica, nijesu ni počela utakmicu, jer se nije pojavio predstavnik Kluba i utakmica je završena službenim rezultatom 3:0 u korist Igala.

Bruka kakvu FK “Sutjeska” nije doživjela za više od 100 godina postojanja. Ovakav odnos prema mladim selekcijama, prema djeci i budućnosti sporta u našem gradu je za nedvosmislenu osudu.

Svakako treba utvrditi pojedinačnu odgovornost, ali odgovorna je kompletna uprava FK “Sutjeske”, posebno predsjednik Kluba Marko Mitrović, koji je prvo JU Opšta bolnica doveo na najniže grane od njenog postojanja, a sada i FK “Sutjeska”. Što bi rekli da se jadan za zelen bor uhvati i on bi se zelen osušio – navodi se u saopštenju.

Upravo ovakve stvari se dešavaju kada Demokrate kadriraju i kada na rukovodeće funkcije postavljaju neprofesionalce, ljude bez znanja i iskustva, poručuju iz nikšićkog DPS-a.

– Prema nezvaničnim informacijama, kao da pomenuta bruka nije bila dovoljna, već se ista situacija i juče desila sa ekipom pjetlića koji su trebali igrati utakmicu u Podgorici.

Pa da pomognemo malo nadležnim u utvrđivanju odgovornosti, neka provjere da im se predstavnik nije zadržao u jednom nikšićkom restoranu jedući i pijući na račun građana Nikšića.

Nakon ovog nezapamćenog skandala ono što se najmanje očekuje jeste da kompletna uprava FK “Sutjeska” podnese ostavku i prestanu da brukaju grad i Klub, nanose štetu nikšićkom sportu i generacijama koje stasavaju u ovom klubu – dodaju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve