Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Muratović: Vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava FK “Sutjeska”

Zar su, pita on, gospodo iz Demokrata, ''fotelje i privilegije vrijednije i od prošlosti i od budućnosti FK “Sutjeske”, jednog od simbola našeg grada?''

Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji, poručio je lider OO Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić Boris Muratović.

“Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti, vodi se loša transfer politika, a predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada na pamet da podnese ostavku”, naveo je Muratović u saopštenju za medije.

Zar su, pita on, gospodo iz Demokrata, “fotelje i privilegije vrijednije i od prošlosti i od budućnosti FK “Sutjeske”, jednog od simbola našeg grada”?!

“Nestručnost, neznanje i neprofesionalizam onih koji su samo po ključu tu gdje jesu, a ne zato što mogu doprinijeti razvoju fudbala u Nikšiću, grčevito se drže za fotelje, umjesto da postiđeni i sa osjećajem krivice što prije sami napušte Klub. Jedino što oni znaju raditi jeste bezgranično korišćenje troškova reprezentacije, dok FK “Sutjeska” grca u dugovima. Sistemski ubijaju fudbal u gradu pod Trebjesom, uništavajući mlađe kategorije, gdje imamo izuzetno talentovanu djecu koja svojim igrama zasluže viši rang, a onda ga izgube zbog neznanja i nemara odgovornih u FK “Sutjeska””, dodao je Muratović.

Ogorčenje prema rukovodstvu ovog kluba, prema njegovim riječima, raste svakodnevno, što od strane igrača, roditelja i djece, tako i, kaže, “od strane navijača i svih onih koji vole klub kraj Bistrice”!

“Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK “Sutjeska”, ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale. Uprava napolje”, zaključio je Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve