Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

VDT formiralo predmet nakon govora mržnje i prijetnji Kovačevića

VDT formiralo predmet nakon što je profesionalni Srbin i provokator, salonski neočetnik iz Mandićeve Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević Šubara, ponovo pribjegao potuno maloumnim i morbidnim provokacijama koje su postale jedini način na koji može da okupi svoje najtvrdokornije biračko tijelo.

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, potvrđeno je Anteni M iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obavještenja, a po potrebi preduzeće se i druge mjere i radnje, te nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu”, navedeno je iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Podsjetimo, profesionalni Srbin i provokator, salonski neočetnik iz Mandićeve Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević Šubara, ponovo je pribjegao potuno maloumnim i morbidnim provokacijama koje su postale jedini način na koji može da okupi svoje najtvrdokornije biračko tijelo.

“Bićemo strpljivi. Čekaćemo uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku s pitanjem: Jesmo li braća? A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda bogami u budućnosti, prema njima ćemo kao i prema Turcma postupati”. To je saopštio Kovačević, inače predsjednik opštine Nikšić, prilikom obilježavanja 166. godišnjice o Bitke na Grahovcu, na Spasovdan.

Ovakva svinjarija nije ništa neočekivano od Mandićevog četničića, koji je poznat po podlim provokacijama već duže vremena.

On je u martu nazvao poslanika DPS-a Oskara Hutera ”švabom”, a ranije je znao da sjedi tokom intoniranja himne, ali i da negira genocid u Srebrenici, što su sve djela za koja su određene kazne prema Krivičnom zakoniku. O njegovim provokatorskim akcijama i načinu na koji se ponižava pred nosiocima velikospske ideološke struje možete čitati na OVOM LINKU.

Podsjetimo, četnički provokator Kovačević je početkom jula prošle godine prisustvovao obilježavanju 13. godina nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom gdje je tokom intoniranja himne jasno pokazao srednji prst.

Međutim, kako je Portal Aktuelno pisao pozivajući se na izvore bliske kačavendističkoj struji svetosavske sekte (SS), pozante pod akronimom SPC, postoji mogućnost da je Kovačević ustvari koristio kriptovani, odnosno znakovni jezik kojim je ispoljavao ljubavni zanos usmjeren ka njegovim duhovnim vođama Jovanu Joanikiju Mićoviću i hodajućem svecu SS Vasiliju Kačavendi.

Podsjećamo, grupa svetosavski nastrojenih građana Nikšića, kako su predstavljeni na društvenim mrežama, organizovala je 9. jula prošle godine šetnju podrške Kovačeviću.

Kako smo već pisali, s obzirom na činjenicu da su poziv po mrežama dijelili aktivisti i osobe bliske Crkvi Srbije u Nikšiću, može se protumačiti da je ovo bila svojevrsna litija za srednji prst Marka Kovačevića.

Ako uzmemo u obzir da srednji prst simbolično predstavlja muški polni organ, odnosno kako se u drevnim kultovima nazivao – FALUS, čini se da su pripadnici svetosavske sekte, podrškom Šubari, željeli da inkorporiraju i taj element idolopokloništva u svoj parapolitički kult.

Uostalom, to je i očekivano za takozvanu SPC s obzirom da je jedan od najvećih njihovih duhovnika Vasilije Kačavenda, čiji je idolopoklonički odnos prema falusu dobro poznat regionalnoj javnosti.

Što se neočetničkog provokatara Kovačevića tiče, on je ipak, samo još jedna u nizu žrtava kulturnog genocida nad Crnogorcima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
17.06.2024-11:36 11:36

Nema elemenata kriv.djela!?Poslije srednjeg prsta i nerbuloznih izjava! Srbijanska zadruga!

Semsudin
17.06.2024-12:29 12:29

Cetnik ka Mladic-Karadzic zeljan krvi samo sto ovaj ima strpljenja cekat sa prijetnjom ne budu li CG-ci pristali da ce ucinjet to isto i sa Crnogorcima – Poruku je vec dobijo od mnogija taj san mu se nece ispuniti ! Nadamo se da Tuzilasto -Sudstvo ce radit svoj posao !!

Kumara
17.06.2024-12:55 12:55

Sto se Becic ne javi da kaze da je uhapsen Prasac.

klementina
17.06.2024-15:07 15:07
Reply to  Kumara

ZATO STO SE SLIČAN SLIČNOM RADUJE.

SULJAGA
17.06.2024-19:02 19:02
Reply to  Kumara

Zato sto su oni isti a zajedno su zasticeni od Vucka-Dodika – nikad Becica DEMOKRATE -Abazovic URA neces cuti osudu protiv Cetnika nego vazda ih nagradjuju promovisu i podrzavaju Cetnistvo .To se zove zlo Crnogorsko !

klementina
17.06.2024-15:06 15:06

Od .ovna samo VIŠE SMRDI TAJ KOJI NIJE SPOSOBAN STATI IZA IZGOVORENE RIJEČI.

Seoca
17.06.2024-18:44 18:44

Postoji li zakon u mrčo Crnoj Gori da se pohapse oni koji šire govore mržnje, šire nacističku propagandu i negiranje Genocida??? Zašto Prijeśednik Nejaki i Spajo nijesu reagovali na izjave i ponašanje četničkog ideologa i posrbice Šubare????

Caramdjordje
17.06.2024-21:25 21:25

Kakvo je tuzilastvo i sudstvo jos ce ovo cetnicko govedo dobiti nekakvu nadoknadu stete za uvrijedu mu lika i djela,kao za srednji prst na himnu

MEGAEKSKLUZIVNO Šubara potpuno pogrešno protumačen: Evo što je mislio kad je govorio o ”postupanju kao prema Turcima” | Skala radio
18.06.2024-08:14 08:14

[…] Tužilaštvo je juče formiralo predmet povodom govora Kovačevića nakon što je prilikom obilježavanja 166. godišnjice o Bitke na Grahovcu, na Spasovdan, poručio da ”prema Crnogorcima treba da se postupa kao nekad sa Turcima”. […]