Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Borovinić Bojović: Neću podržati skraćenje mandata Skupštini niti razriješenje Injac

''Činjenica da je inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije'', kazala je Borovinić Bojović

Inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa. Politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici je DPS Mila Đukanovića, a SD-SDP-LP su u ovom slučaju “sakupljači potpisa” odnosno kuriri DPS-a, kazala je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.

“Činjenica da je inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije”, kazala je Borovinić Bojović.

Demokratska vlast u Podgorici je, ističe ona, dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki.

“I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac”, poručuje Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama.

“To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo “pobrkani lončići”. Ipak, sve je manje prostora za “žmurke” i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS “krije” iza još nekih osim SD, SDP i LP”, dodaje Borovinić Bojović.

U svakom slučaju, ističe ona, važno je da Podgorica dobije rasplet situacije.

“Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor: ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve