Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Aj samo probaj da pipneš Otvoreni Balkan…

Guta rođenu djecu. Biće da se stvarno ne može tek tako protiv tog Otvorenog Balkana. I da je ta smišljotina prilično nepokolebljivo zacrtana u srcu šverca upakovanog u legitiman i izuzetno slobodan protok roba i usluga. I da oko toga nema pogađanja.

piše: Željko Vukmirović

Ovaj Otvoreni Balkan je izgleda štetniji nego što se pouzdano zna. Čak i prema sopstvenoj produkciji. Sad mu je i crna ispodcenzusna URA nešto kriva. Ima da je izbriše k’o gumicom. Guta rođenu djecu. Biće da se stvarno ne može tek tako protiv tog Otvorenog Balkana. I da je ta smišljotina prilično nepokolebljivo zacrtana u srcu šverca upakovanog u legitiman i izuzetno slobodan protok roba i usluga. I da oko toga nema pogađanja.

Pa, aj samo probaj da pipneš Otvoreni Balkan…

Odma’ letiš iz stranke. Ili ti se bar angažman u njoj toliko smuči da bježiš glavom bez obzira. I briga te za sve privilegije. Uostalom, ni svaka eventualna mogućnost da bilo šta pozitivno učiniš za sopstvenu državu, u tom okruženju, svakako i do sada dokazano, nije u opticaju.

Samo najjači ostaju uz Otvoreni Balkan. Naročito premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Pa šta ako i mu se pripisuje da je pao na prvoj šverc turi duvana? Pa šta i ako je to zataškano, niko više ne spominje? Pa šta i ako je njegov premijerski učinak samo traljavo izvedena farsa koja će biti upamćena po davanju legitimiteta u vlasti Demokratskom frontu za koji je ionako najobičnija krpa i kojem se tako ponizno sklanja sa svakog puta?

Uvijek će imati svoj Temeljni ugovor. Kao ultimu. Tu mu niko ništa ne može.

Još ako se požali Vučiću, Prletu, Parezanoviću, Artanu i ostalima za koje je neprikosnoveni “brat Abaz”…pa tu trava nema da raste. A ni Evropska unija tu nema šta da se pita. Ionako je u Dritanovoj Vladi samo zastupljena u prigodnim populističkim foliranjima i govorima.

Pa, aj samo probaj da pipneš Otvoreni Balkan…

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve