Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Paunović: Zalagaćemo se za uvođenje podstanarskog kartona

''Država ne zna koliko ima podstanara, a nezvanične procjene govore da u Crnoj Gori ima preko 30.000 podstanarskih porodica''

Socijalistička narodna partija zalaže se za uvođenje podstanarskog kartona kako bi se poboljšao status te populacije, jer su sadašnje stanarine daleko iznad platežne moći građana, poručila je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe“, Milosava Paunović.

“Država ne zna koliko ima podstanara, a nezvanične procjene govore da u Crnoj Gori ima preko 30.000 podstanarskih porodica. Najveći dio rentiranih stanova se izdaje bez ugovora o zakupu, čime se izbjegava plaćanje poreza, a samo po tom osnovu država godišnje gubi milione eura. Taj novac bi mogao da se iskoristi ili za pokretanje socijalne stanogradnje ili subvencioniranje podstanarskih porodica”, kazala je ona.

Prema njenim riječima zakup stanova postao je nemoguća misija za mnoge, uz napomenu da se u podstanarskoj populaciji nalaze veliki broj najtežih socio-ekonomskih slučajeva.

“Soocijalistička narodna partija (SNP) zato smatra da stambena politika mora imati snažnu socijalnu komponentu, naročito u odnosu na lica sa invaliditetom, kao i prema onim našim sugrađanima koji su postali tehnološki viškovi ili su dugoročno nezaposleni. Kao dio 44. Vlade nastavićemo da se zalažemo za građane Crne Gore, za ostvarivanje njihovih prava, za stvarane najpovoljnijih uslov podstanara kroz obezbjeđivanje postanarskih kartona. Samo tako možemo biti socijalno odgovorna država – ZA TEBE i za Crnu Goru”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
09.06.2023-08:47 08:47

A grijeha Bozija od Milosave,o cemu ti pricas kukala ti majka,znas sto Milosava nebi lose bilo da te “upregnu u jaram”da malo nesto pametno i korisno uradis.