Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

OVAJ RASKOL NEĆE PREŽIVJETI Joković neće podržati Šćekića: Treba da bude više kandidata za šefa SNP-a

Joković je rekao i da ako neko smatra da Kongres treba održati prije, da treba da pokrene proceduru za to ali smatra da dobro radi svoj posao

Nakon što je potpredsjednik Vlade i Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić najavio da će se kandidovati za lidera te stranke na narednom Kongresu, aktuelni lider i ministar poljoprivrede Vladimir Joković neće mu apriori dati podršku, već smatra da u trci za šefa stranke treba da bude više kandidata.

Kongres SNP-a se održava naredne godine, a Joković više ne može da se kandiduje jer mu je ovo drugi mandat.

“Ja mislim da bi trebalo da bude više kandidata, ali da svi prihvate da će kasnije poštovati odluke Kongresa. Da li će ih biti, ja to u ovom trenutku ne znam. Kod nas je procedura da se predlažu i ko prihvati predlog on će biti kandidat”, rekao je Joković u emisiji “Načisto”.

Joković je rekao i da ako neko smatra da Kongres treba održati prije, da treba da pokrene proceduru za to ali smatra da dobro radi svoj posao.

Na pitanje može li doći do vanrednog Kongresa, Joković je rekao da postoje procedure i za to.

“Ko misli da treba da dođe do vanrednog Kongresa, nemam nikakav problem ni za to. Za vanredni Kongres treba da se izjasni jedna trećina opštinskih odbora, pa da se onda da prijedlog s kojim se ide na Glavni odbor partije”, rekao je Joković, navodeći da se ne bavi tim da li je to realna opcija.

“Ja radim odgovorno svoj posao”, poručio je Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve