Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Gradska uprava da obezbjedi funkcionalnost javnih servisa tokom praznika

Prema njegovim riječima, prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost

Gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi u nedjelju, 5. maja, i to zbog vjerskog praznika, dok će, na primjer, za 1. Maj, raditi. Ta informacija potvrđena mi je danas u više telefonskih razgovora sa predstavnicima preduzeća Putevi koji upravljaju Radnom jedinicom za linijski prevoz putnika, saopštio je odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković.

On je naveo kako nije uspio doći do informacija o kakvoj odluci je riječ i na kojem zakonskom rješenju se ona temelji, iako je kako je kazao, dobio usmeno obećanje jednog od rukovodilaca u tom sektoru da ću tu informaciju dobiti.

“Jasno je da prekid saobraćaja gradskog prevoza može imati značajne posljedice za građane koji zavise od te vrste usluge za svakodnevne potrebe, kao što su odlazak na posao ili posjete ljekaru. Sa druge strane, Podgorica je glavni grad u kojem žive ljudi različitih religija, nacija, profesija, potreba… i koji žele da toga dana obavljaju svoje redovne obaveze”, istakao je Mašković.

Prema njegovim riječima, prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost.

“Tom logikom, trebali bismo vatrogasce, zaposlene u Vodovodu i komunalnim preduzećima da pošaljemo kući. Nego, plašim se da se iza jedne ovakve odluke krije nešto mnogo opasnije”, ocijenio je Mašković.

On je pozvao gradsku upravu da obezbjedi funkcionalnost javnih servisa i obrazloži donošenje ovakvih odluka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve