Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

NEPOTIZAM BEZ GRANICA: Martinovićev vozač angažovan na opštinskom projektu

Kolašinci su poslali slike Portalu Aktuelno na kojima se vidi jedno lice, za koga tvrde da je Dožić, kako bagerom raskopava ulicu koja se radi još od maja. Ono što građanima nije jasno je - ko je angažovao vozača bivšeg predsjednika Opštine da u vrijeme praznika, kada je dnevnica duplo veća, izvodi radove na opštinskom projektu?

Za vrijeme praznika, vozač bivšeg predsjednika Opštine Kolašin Vladimira Martinovića bio je angažovan na opštinskom projektu – rekonstrukciji hidrotehničke infrastrukture u Ulici Boška Rašovića. Radove zvanično izvodi “Indel Inženjering” d.o.o. Podgorica, ali su Kolašinci prethodnih dana uslikali vozača Predraga Dožića kako bageriše po ulici koja je trebalo da bude gotova još 3. oktobra, ali je sasvim izvjesno da neće biti završena ni do decembra, dakle do početka zimske turističke sezone.

Kolašinci su poslali slike Portalu Aktuelno na kojima se vidi jedno lice, za koga tvrde da je Dožić, kako bagerom raskopava ulicu koja se radi još od maja. Ono što građanima nije jasno je – ko je angažovao vozača bivšeg predsjednika Opštine da u vrijeme praznika, kada je dnevnica duplo veća, izvodi radove na opštinskom projektu? Da li ga je angažovao izvođač, opština ili vodovod? I da li Dožić radi za sebe ili za Martinovića?

Ko je angažovao bivšeg vozača Martinovića da u vrijeme praznika, znači kada je dnevnica duplo veća, izvodi radove na opštinskom projektu?

I dok ministar Martinović slavi Njegoševe dane, u Kolašinu je namjestio kumove, rođake i vozače da vode opštinu. Podsjećamo da je Martinović za svoga nasljednika u Opštinskoj fotelji postavio kuma Petra Bakića, čovjeka skromnog znanja i iskustva, inače po profesiji vatrogasca. Dokle dopiru pipci Martnovićevog nepotizma, pokazuje i podatak da je rođake uhljebio u državna preduzeća, i to ona profitabilna u energetskom sektoru. I Zorana, ćerka Martinovičevog kuma Bakića je zaposlena u sektoru energetike, a široj javnosti je poznata kada je glasala za svog tatu Petra da bude predsjednik Opštine. O njoj se govorilo u kontekstu mjesečnih primanja od 2647 eura čime je premašila tadašnju platu predsjednika države, skupštine i vlade.

Da tu nije kraj rođačkim, kumovskim i partijskim uposlenjima, pokazuje i podatak da je izvršni direktor u Skijalištima Crne Gore Đuro Milošević, kadar Demokrata i blizak Martinovićev saradnik. Martinovič i Milošević osmišljavaju program promotivnog sezonskog ski pasa kako bi sebi omogućili da kupuju ove promotivne ski pasove a onda ih u svojim hotelima i apartmanima preprodaju u jeku sezone i do tri puta jeftinije od dnevnog ski pasa.

Vladimir Martinović poznatiji kao Balvan, Šega i Zavod za zapošljavanje

Zbog toga Milošević odbija da nabavi opremu koja bi omogućila kontrolu prodaje i onemogućila preprodaju sezonskih ski pasova. Zato će i ove sezone na promotivnim sezonskim ski pasovima moći da skija ko hoće, a Martinović za koga Kolašinci tvrde da ima hotel u gradu koji se vodi na njegovog rođaka, i Milošević koji ima apartmane, zadovoljno trljaju ruke. U svemu navedenom ne čudi ni informacija da žena bivšeg Martinovićevog vozača-bageriste, koji je angažovan na opštinskim projektima da niko ne zna po kom osnovu, radi u Skijalištu Kolašin.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dimitrij
15.11.2023-08:41 08:41

Sto ne vidite i druhog pajtosa radnika opstine koga je martinovic uposlio na javnim radovima koje finansira opstina.sto ne vidite malo nepotizam u Skijalustima,dje je djuro zapislio suna od pašenoga, a sef skijalista Haso zaposlio rodjeni brata,i martinovic sestru.A jedno vrijeme mu je zena bila zaposlena u Skijalusta preko Dekre da bi je posle uhljebio u Cedis

Tara
15.11.2023-16:44 16:44
Reply to  Dimitrij

Rodjacka korupcija..sto ne bi smjelo da bude..!

RIR
15.11.2023-10:25 10:25

…tri puta se glasali za “oslobodioce” koji su kritikovali DPS za slicne negativnosti a sad imate OVE kojima se žuri da “obezbijede” svoje -moto “da svi imaju jednake šanse”
Nijeste htjeli partije koje vole CG i koji nebi radili kao ovi “oslobodioci “

kolašinac
15.11.2023-10:52 10:52

Đe i šta rade bageri Milivoja Bulatovića? Radili su za Opštinu dok je bio direktor Komunalnog. Ne vjerujem da nije u dogovoru sa Vladom!

Rovca
15.11.2023-10:57 10:57

Pa šta?

Alexa
15.11.2023-11:40 11:40

Covjek sa mini-bagerom nesto kopa po ulici i to je veliki skandal. Dps-ovi igraci su prekopali cijelu CG, od obale mora do sljunka iz Morace do devastacije rijeka i potoka malim elektranama.
Pustite covjeka neka radi, milion gorih stvari je radila bivsa vlast.

Pitam se
15.11.2023-20:49 20:49

Tačno je ne blate najstrašnijesamo Draginju,Aleksandru,Tijanu moliko je žena pretrpjelo muka, kleveta i givora mežnje gnusnih uvreda javnih. I niko im ne stade u odbranu. Onih žena iz javmog života manjih mjesta dalje od centra i medija.
Sve iz političkih kuhinja neistomišljenika, uglavnom konstituenata ove sramne vlasti.

Zoran
30.11.2023-13:08 13:08

Ovaj brupac ima vozača. Propani zemljo. Otvori se . Sto ne vozi sam da ustedi dudzet, kao sto je vozio Nivu kad je krao drzavna drva.