Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

INDUSTRIJSKA ŠPIJUNAŽA SE ISPLATI: Nakon što je Tepić pokušala da  lansira ”aferu” M:tel, Radojevićka kupila luksuzni stan u Tivtu!?

Radojević je samo par sedmica nakon što je Tepić pokušala da iskonstruiše političku aferu protiv kompanije M:tel, njenog bivšeg direktora i crnogorskog državnog vrha, kupila luksuzni stan u Tivtu.

Da li se isplati krađa povjerljivih podataka koji će na kraju biti pogrešno interpretirani i zloupotrjebljeni za kreiranje afera? Na ovo pitanje najbolje bi mogla da odgovori zaposlena u kompaniji M:tel Aleksandra Radojević protiv koje, kako smo pisali, SDT vrši izviđaj nakon što je M:tel podnio prijavu za industrijsku špijunažu.

Slučaj industrijske špijunaže i zloupotrebe povjerljivih podataka, dospio je u javnost nakon što je  potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izvršila pokušaj propagandnog blaćenja Crne Gore i kompanije M:tel radi sticanja naklonosti birača.

Tepić je krajem decembra prošle godine u klasičnoj populističkoj tiradi na konferenciji za medije kazala da je ”aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučić, dok je bio direktor M:tela u Crnoj Gori, plaćao porodicu Mila Đukanovića, Vladimira Bebu Popovića, Bratislava Gašića, a milioni eura su se ispumpavali na lažne i fiktivne ugovore”.

Marinka Tepić: Blaćenjem Crne Gore i kompanije M:tel krenula u ranu predizbornu kampanju

Jasno je da je Tepić u ovom slučaju samo prihvatila matricu koju decenijama koriste propagandisti, nekritički i bez argumenata blateći Crnu Goru, a kako je pisao portal Aktuelno iza čitavog slučaja krije se industrijska špijunaža zbog koje je SDT pokrenulo izviđaj.

Kupila stan nakon što je Tepić lansirala ”aferu”

Cetralna figura ove afere je zaposlena u M:telu Aleksandra Radojević. Kako smo već pisali sumnja se da je Radojević uzimala dio dokumentacije iz M:tela i prodavala je Tepić, nakon čega je u javnost izašla proizvoljna i ničim utemeljna priča o navodnim milionima koje je velika kompanija, opet navodno, davala crnogorskom državnom vrhu i još nekim  licima često pominjanim u kontekstu negativne propagande protiv Crne Gore.

S obzirom da se u ovom predmetu vodi izviđaj, nameće se pitanje da li je Radojević stekla materijalnu korist postupcima koje je, kako se sumnja, izvršila na štetu kompanije M:tel?

Aleksandra Radojević prije naglog bogaćenja

Kako saznaje portal Aktuelno, Radojević je samo par sedmica nakon što je Tepić pokušala da iskonstruiše političku aferu protiv kompanije M:tel, njenog bivšeg direktora i crnogorskog državnog vrha kupila luksuzni stan u Tivtu.

”Radi se o luksuznom trosobnom stanu u Tivtu u novogradnji, površine 112 m2. Nejasno je kako je jedna službenica u kompaniji M:tel uspjela da sakupi novac za ovakav luksuz. To je pogotovo simptomatično s obzirom da se na njeno ime već vodi poslovni prostor od 148 m2 i garaža u luksuznom dijelu Podgorice”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

M:tel odmah demantovao insinuacije

Podsjetimo, portal Aktuelno pisao je o slučaju industrijske špijunaže koji je pokrenut nakon što je Tepić krajem decembra prošle godine pokušala da iskonstruiše aferu.

Aleksandra Radojević nakon finansijske renesanse

Kompanija M:tel je takođe targetirana u ovoj tiradi političkog populizma čija je glavna meta i ovoga puta bio državni vrh Crne Gore i Milo Đukanović.

Izvršna direktorica M:tela Crna Gora Tatjana Mandić odmah je demantovala navode Tepić i njene optužbe usmjerene protiv direktora kompanije Vladimira Lučića, istakavši da su iz te kompanije podnijeli više krivičnih prijava protiv više lica zbog krivičnih djela kriminalnog udruživanja, narušavanja poslovnog ugleda, odavanja poslovne tajne, kao i drugih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

Kako smo već pisali SDT izviđa prijavu protiv Radojević, inače supruge doktora Nemanje Radojevića koji je široj javnosti postao poznat nakon izjave da bi ukinuo testiranja i sve mjere protiv korona virusa.

KBC veza

S obzirom da je slučaj predat SDT-u na čijem je čelu duboko kompromitovani glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, pitanje je da li će se stvari pokrenuti dalje od njegove čuvene fioke.

Kako su ranije kazali izvori portala Aktuelno iz Tužilaštva, Katnić pokušava da zaštiti Aleksandru Radojević, koja je povezana sa takozvanom Organizovanom tužilačkom grupom (OTG), o kojoj smo pisali, i to preko takozvane ”KBC linije”.

Nemanja Radojević i Ranko Lazović

”Radojević je preko svog supruga Nemanje, odnosno takozvane ‘KBC linije’ povezana sa OTG. Veza sa OTG je doktor Ranko Lazović, koji je bio na čelu NKT-a, a inače je u bliskim rodbinskim relacijama sa istaknutim članom ove organizacije. Aleksandri Radojević je preko takozvane ‘rasovske’ veze, koja ima jak uticaj u Beogradu, obećano da će biti direktor M:tela Crna Gora. Kada nijesu usjeli da je postave na tu poziciju krenuli su u rušenje Vladimira Lučića. Tako je i došlo do čitave ove ‘afere”’, kazali su ranije naši izvori iz Tužilaštva.

Da li će slučaj završiti u Milivojevoj fioci?

U čitavoj ovoj priči veoma je simptomatično da SDT nije izašlo u javnost sa detaljima slučaja, koji bi razjasnili medijske spinove i razotkrili još jedan pokušaj blaćenja Crne Gore i to preko jedne ugledne kompanije. Jedino što je uradilo SDT je objava saopštenja u kojem su potvrdili pisanje portala Aktuelno, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Izvori portala Aktuelno naveli su da ”da ovakvi slučajevi često završe u čuvenim fiokama glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića”.

Milivoje ”Fioka” Katnić: “Polakote: Ovaj tužilac će sve to dokazati”, “Zamislite da se košarka igra rukama”, “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, ”I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”

”Katnić i u ovom slučaju kao i u dosadašnjoj praksi rada, kreira problem pa ga rješava da bi to naplatio na neki način. Spekuliše se da je Aleksandra Radojević ucijenjena od strane OTG i Katnića da ukrade dokumenta iz M:tela vezana za pomaganje medija da bi joj u ovom slučaju progledali kroz prste”, rekli su naši izvori.

S obzirom na način na koji funkcioniše SDT na čelu sa Katnićem, ne bi bilo začuđujuće da čitav ovaj slučaj završi u nekoj od prašnjavih fioka, gdje će se čuvati kao kapital za buduće ucjene, čak i nakon odlaska garniture povezane sa OTG iz tužilačkih struktura.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
31.01.2022-16:25 16:25

Cus “industrijska spijunaza” i SDT,a sto cemo sa drzavnom spijunazom, NATO spijunazom svtosavskom spijunazom,policijskom spijunazom,sto ce se tim veoma bitnim stvarima od strane apostolske duzine,policije srpskog sveta ANB ministarstva odbrane,dokazano sa dosadasnjim aferama za posljednju godinu dana sto su sve SPIJALI pa SDT nije repom mrdnulo.

SaraPG
01.02.2022-06:24 06:24
Reply to  gagi

Pazi da špijuni ne provale koliko imate tenkova, raketnih bacača, MIGova i dronova. Svi znaju da nemate dušeke, sapune i ćebad jer ste ih tražili od “partnera”.Presmešan si ….