Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Podnijeli smo krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, narušavanja poslovnog ugleda, odavanja poslovne tajne…

Odbacujući tvrdnje da je Mtel oštećen dok je na njegovom čelu u Crnoj Gori bio Vladimir Lučić, direktorica Mandić naglašava da Mtel bilježi konstantan rast prihoda, od 2012. godine kada je Lučić došao na čelo kompanije. Lidersku poziciju na tržištu Mtel Crna Gora će, ističe Mandić, dokazati i ove godine jer je kompanija za jedanaest mjeseci 2021. ostvarila rezultat veći za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Izvršna direktorica Mtela Crna Gora Tatjana Mandić kazala je za Pobjedu da su, povodom navoda u medijima srpske političarke Marinike Tepić i njenih optužbi usmjerenih protiv direktora kompanije Vladimira Lučića, još u ponedjeljak 27. decembra podnijeli više krivičnih prijava protiv više lica zbog krivičnih djela kriminalnog udruživanja, narušavanja poslovnog ugleda, odavanje poslovne tajne, kao i drugih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

Odbacujući tvrdnje da je Mtel oštećen dok je na njegovom čelu u Crnoj Gori bio Vladimir Lučić, direktorica Mandić naglašava da Mtel bilježi konstantan rast prihoda, od 2012. godine kada je Lučić došao na čelo kompanije. Lidersku poziciju na tržištu Mtel Crna Gora će, ističe Mandić, dokazati i ove godine jer je kompanija za jedanaest mjeseci 2021. ostvarila rezultat veći za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

POBJEDA: Kako komentarišete navode iz medija da Tužilatvo Crne Gore formira predmet zbog tvrdnji Marinike Tepić o Mtel-u i ,,optužbi da su se milioni eura I nekim drugim licima ,,ispumpavali kroz lažne, fiktivne ugovore”?

MANDIĆ: Povodom navoda u medijima da je nadležno tužilaštvo pokrenulo postupak o poslovanju mtel-a, ovim putem saopštavamo da je u skladu sa zakonskim obavezama, a na osnovu informacija kojima raspolaže, rukovodstvo kompanije Mtel odmah u ponedjeljak, 27. decembra 2021. godine, podnijelo krivične prijave protiv više lica za više krivičnih djela koja se odnose na kriminalno udruživanje, odavanje poslovne tajne, narušavanje poslovnog ugleda i druga krivična djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore, koja se gone po službenoj dužnosti. Pozdravljamo navode o aktivnostima tužilaštva i imamo puno povjerenje u vladavinu prava i sve institucije države Crne Gore.

POBJEDA: Ima li istine u tvrdnjama da je Mtel oštećen, dok je na njegovom čelu bio Vladimir Lučić, loše poslovao? 

MANDIĆ: Od 2012. godine od kada je Vladimir Lučić na čelu kompanije, Mtel posluje sa dobitkom, a od 2014. do danas bilježi uzastopan rast dobiti svake godine. Kompanija mtel od 2007. godine uspješno posluje gradeći najsavremeniju mobilnu i optičku mrežu, čime se izborila za lidersku poziciju kao prvi operator na teritoriji Crne Gore u mobilnoj telefoniji sa 34,50 posto tržišnog učešća, a u multimediji sa 37,18 posto. Izgradnja kako mobilne tako i kablovske mreže ostvarana je rekordnom brzinom zahvaljujući značajnim investicionim ulaganjima. Tako je mobilna mreža podignuta za samo 77 dana, a kablovska razvijena kroz jedan od najuspješnijih greanfield projekata sa kojim je dostignuta pokrivenost 90 posto stanovništva najsavremenijim broadband servisom.

Naznačajniji doprinos uspjehu mtel-a daju menadžment i zaposleni. Našu snagu pokazuje i rast broja zaposlenih koji je u poslednjih 5 godina porastao za 200 zaposlenih, pa Mtel trenutno zapošljava više od 500 ljudi. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija o čemu svjedoče nagrade brojnih institucija.

POBJEDA: Kakve rezultate očekujete da ćete ostvariti u 2021. godini?

MANDIĆ: Lidersku poziciju potvrđujemo i ove godine u kojoj bilježimo rast prihoda od korisnika, kao i očekivani rast dobiti u odnosu na prethodnu godinu. Za jedanaest mjeseci ove godine kompanija mtel je ostvarila rezultat veći za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U posmatranom periodu došlo je i do rasta prihoda od 2,7 miliona eura, i to zahvaljujući većim prihodima, prije svega od postpejd korisnka za 9 odsto, prihodima od kablovske televizije za 6 odsto i od kablovskog interneta 14 odsto.

Pored stalnog rasta broja korisnika i finasijskih pokazatelja, Mtel lidersku poziciju brani i time što svoje poslovanje u potpunosti obavlja u skladu sa Zakonima, transparentnim poslovanjem, oslanjajući se na kredibilitet i revnosno postupanje svih državnih institucija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve