Četvrtak, 19 Maja, 2022
Rubrika:

Milivoje počeo da sluša portal Aktuelno, šteta što je to uradio tek na kraju karijere

Što se tiče Organizovane tužilačke grupe (OTG) koja se pominje u tekstu, njeno postojanje nije demantovano niti osporeno u reagovanju SDT-a. Tako da nakon 24. januara kada bude formiran novi Tužilački savjet, tom organu ostaje da naloži da se ispitaju navodi o postojanju OTG.

Glavni specijalni tužilac Milivoje ”Fioka” Katnić ne samo što odavno pomno prati portal Aktuelno, već je počeo i da sluša uputstva iz naših tekstova. Prava je šteta što to nije počeo da radi mnogo ranije, već tek sada, pred sam kraj svoje karijere.

Da samoproklamovani lovćenski tajnovidac sa pažnjom čita naše poruke, može se zaključiti u reagovanju  SDT-a na  tekst portala Aktuelno pod naslovom – „Propaganda protiv Crne Gore i slučaj M:Tel Da li će istraga o industrijskoj špijunaži završiti u nekoj od Milivojevih fioka?“.

Iako Katnićev SDT navodi da se u ovom slučaju radi o ”zlonamjernom i malicioznom tekstu”, to im nije smetalo da u reagovanju potvrde sve navode iz pomenutog teksta!

U reagovanju potvrđuju navode iz teksta portala Aktuelno gdje se pozivamo na pisanje medija iz Srbije, da je u toku izviđaj koji je pokrenut nakon insinuacija potpredsjednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

SDT takođe potvrđuje da je kompanija M:tel podnijela krivičnu prijavu protiv Tepić i više N.N. lica zbog industrijske špijunaže, i takođe su naveli da su povodom te prijave ”formirani spisi predmeta i započet postupak izviđaja”.

Jedino što je portal Aktuelno uradio u ovom slučaju je što je u svom tekstu naveo ime osobe, ili potencijalno osoba, za koje postoji osnovana sumnja da su uključene u kriminalne radnje u ovom slučaju, što se da zaključiti iz podnaslova:

Aleksandra Radojević: Da li je SDT ćutanjem potvrdio sumnju u njenu umješanost u industrijsku špijunažu?

”SDT izviđa prijavu M:tela protiv Aleksandre Radojević, koja je preko svog supruga Nemanje, odnosno takozvane ‘KBC linije’ povezana sa OTG. Veza sa OTG je doktor Ranko Lazović, koji je bio na čelu NKT-a, a inače je u bliskim rodbinskim relacijama sa istaknutim članom ove organizacije. Aleksandri Radojević je preko takozvane ‘rasovske’ veze, koja ima jak uticaj u Beogradu, obećano da će biti direktor M:tela Crna Gora. Kada nijesu uspjeli da je postave na tu poziciju krenuli su u rušenje Vladimira Lučića. Tako je i došlo do čitave ove afere”.

Sa druge strane, u reagovanju SDT-a pominju se ”veze” i ”linije” iako bez jasnog konteksta:

”Naglašavamo da Specijalno državno tužilaštvo nije i neće biti dio bilo koje „veze“, „linije“ ili neke „druge strane“, kako se to u objavljenom tekstu zlonamjerno navodi”, stoji u reagovanju SDT-a.

Ostaje da spekulišemo što je tačno ”zlonamjerno” u tekstu koji smo objavili jer Katnić nije ni u jednom pasusu reagovanja demantovao navode – da pojedine predmete drži u svojim fiokama da bi nakon toga mogao da ih upotrijebi u svrhu ucjene.

Katnić i SDT takođe nijesu demantovali da je Aleksandra Radojević osumnjičena za industrijsku špijunažu niti da je ”ucijenjena od strane OTG i Katnića da ukrade dokumenta iz M:tela vezana za pomaganje medija da bi joj u ovom slučaju progledali kroz prste”.

Što se tiče Organizovane tužilačke grupe (OTG) koja se pominje u tekstu, njeno postojanje nije demantovano niti osporeno u reagovanju SDT-a. Tako da nakon 24. januara kada bude formiran novi Tužilački savjet, tom organu ostaje da naloži da se ispitaju navodi o postojanju OTG.

Marinka Tepić: Bolesna želja da se dokaže u blaćenju Crne Gore ofirala industrijsku špijunažu?

Nakon pojašnjenja koje smo dali, portal Aktuelno u cjelosti objavljuje reagovanje SDT-a, iako nam nije ni proslijeđeno na zvanični mejl, već smo morali da ga kopiramo sa drugih medija:

Reagovanje na tekst objavljen na portalu „Aktuelno“ pod naslovom

„Propaganda protiv Crne Gore i slučaj M:Tel Da li će istraga o industrijskoj špijunaži završiti u nekoj od Milivojevih fioka?“

Povodom teksta koji je objavljen na portalu „Aktuelno“ Specijalno državno tužilaštvo obavještava javnost da se u ovom slučaju radi o još jednom zlonamjernom i malicioznom tekstu na račun rada Specijalnog državnog tužilaštva i Glavnog specijalnog tužioca.

S tim u vezi, ističemo da su u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom izjave, odnosno intervjua M.T. 22.12.2021.godine koji je objavljen u elektronskim i štampanim medijima u Republici Srbiji, u Specijalnom državnom tužilaštvu samoinicijativno formirani spisi predmeta radi provjere navoda koji su u intervju iznijeti, te je u ovom predmetu izviđaj u toku i zatraženo je prikupljanje podataka i dokaza kroz postupak međunarodne pravne pomoći.

Milivoje ”Fioka” Katnić učio da piše saopštenja u Dubrovniku i Cavtatu: “Polakote: Ovaj tužilac će sve to dokazati”, “Zamislite da se košarka igra rukama”, “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, ”I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”

Osim toga, ovom tužilaštvu podnijeta je krivična prijava od strane Društva za komunikaciju „M.“ DOO Podgorica protiv M.T. i više NN lica, u vezi koje su formirani spisi predmeta i započet je postupak izviđaja, odnosno prikupljanje podataka i dokumentacije koji su od značaja za donošenje odluke u predmetu.

Konačno, ističemo da će Specijalno državno tužilaštvo u ovim predmetima koji su formirani, kao i u svim drugim predmetima u kojima postupa, sve radnje i mjere iz svoje nadležnosti preduzimati nezavisno i objektivno i neće biti poluga za ostvarivanje političkih, finansijskih ili drugih interesa i ciljeva, i naglašavamo da Specijalno državno tužilaštvo  nije i neće biti dio bilo koje „veze“, „linije“ ili neke „druge strane“, kako se to u objavljenom tekstu zlonamjerno navodi.

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

UŽIVO Nova evakuacija iz Azovstala, Svjetska banka odobrava 30 milijardi dolara za hranu

Ulazimo u 85. dan rata u Ukrajini. U srijedu veče evakuisano je još ukrajinskih boraca iz Azovstala. Nekoliko autobusa u pratnji ruske vojske napustilo...

Tri profesora dobila spor na sudu zbog revanšizma direktora ministarke Bratić

Mnogi profesori su, posebno ove godine, bili žrtve nezapamćenog revanšizma, te su bez ikakvog razloga, iz čiste osionosti i inata novih rukovodilaca obrazovnih ustanova,...

Zapljena cigareta bez pravnog osnova, izgledne tužbe vlasnika

Cigarete i duvanski proizvodi koji su evidentirani na zalihama u skladištima Slobodne zone Luke Bar ne mogu kroz pokrenuti carinski postupak o statusu robe...

Vrijeme kada je Rožaje bilo najhumaniji grad svijeta

piše: Edin Smailović Rožaje je gradić sa nekih 10-ak hiljada stanovnika. Smješten tačno na 1.000 metara nadmorske visine. Još otprilike toliko ljudi živi u selima...

Foreign Affairs: Bosna na opasnom putu

Na Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini, slike iz opkoljenih gradova Ukrajine, pokolja i masovnog raseljavanja retraumatizuju društvo koje se nikada nije smjelo zacijeliti...

Najčitanije

Povezano

SDT: Optužnica protiv osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nenada Milačića (36) i Branislava Ivanovića iz Podgorice i Beranaca Vasilija Đukića (26), Dragana Biletića (36), Mirka Zekića i Mirčete Mihajlovića (41), Gorana Milašinovića iz Sutomora i srpskog državljanina Dragana...

SDT traži da se produži pritvor Medenici

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je prijedlog Višem sudu u Podgorici da se Vesni Medenici produži pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je nezvanično Portalu Analitika iz...

SDT istražuje da li je Kovač zloupotrijebio službeni položaj

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet po osnovu prijave OTP banke protiv bivšeg izvršnog direktora CKB Pala Kovača, potvrđeno je Pobjedi u SDT-u. Portal...

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
12.01.2022-16:18 16:18

Zalud “prati pomno”portal Aktuelno kad radi selektivno,barem po pitanju brace Carevic o cemu ste iznijeli sijaset cistih dokaza o pljacki,ali nas Milivoje ni repom da mrdne,sto bi drugo neko pomislio nako da je Micko “debelo podmazan”sa nekom monetom od tih Carevica.

gagi
12.01.2022-16:26 16:26

Znaci ne dozvoljavate komentare sa izgovorenom istinom,sto bi ovo Crna Gora.

gagi
12.01.2022-19:36 19:36
Reply to  gagi

blagodarim da je vjecna Crna Gora.