Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Zalagaću se da plate zdravstvenim radnicima budu veće od iduće godine

Država, prema njegovim riječima, nema novca zbog bahatosti i javašluka

Krajnje je vrijeme da se povede dijalog o zdravstvenim reformama, kao jedne od najrioritetnijih, ne umanjujući značaj ekonomske, poreske, obrazovne. Lično ću se zalagati da plate budu veće od naredne godine u idućem budžetu – kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na završnoj konferenciji na projektu “Razgovori u društvu – socijalni dijalog za bolju budućnost” koji realizuje Sindikat doktora medicine.

Država, prema njegovim riječima, nema novca zbog bahatosti i javašluka.

– Moramo da vidimo kako se troši državni novac, koliko zaposlenih ima, da li ima više zaposlenih u menadžmentu ili odjeljenjima značajnim za zdravlje stanovništva, da li trošimo više za reprezentaciju, kako se troši novac Fonda za zdravstveno osiguranje. Ovdje nije cilj da se stvori utisak da je prije bilo sve loše, a sad dobro. Došao sam da iznesem stav kao građanin da mnoge stvari ne štimaju i nemaju zdravorazumsku logiku – naveo je Abazović.

U vladi će, kako je poručio, zdravstveni radnici imati partnera.

– Ako uspijemo da ostvarimo efekte i suficite u budžetu i van sezone, ubijeđen sam da postoji politička volja da se izađe u susret radnicima i izgrade novi objekti, a modernizuju postojeći – kazao je Abazović.

Projekat je realizovan u partnerstvu sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve