Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Predrag Stojaković i Danira Nakić u Kući slavnih FIBA

Svaki član koji je odbaran biće počastvovan tokom ceremonije koja je zakazana za septembar u Singapuru. Ukupno sedam igrača i jedan trener dobijaju zvanično priznanje za izuzetan doprinos sportu.

Predrag Stojaković, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, kako je objavila FIBA, biće primljen u “Kuću slavnih, uz još jednog vanserijskog šutera – Redžija MIlera.

Svaki član koji je odbaran biće počastvovan tokom ceremonije koja je zakazana za septembar u Singapuru. Ukupno sedam igrača i jedan trener dobijaju zvanično priznanje za izuzetan doprinos sportu.

Stojakovićevi uspjesi su se nizali u reprezentaciji i početkom 21. veka u NBA ligi. Prvo u Sakramentu gdje je postao Ol star igrač i najbolji trojškaš najjače lige na svijetu stasavajući uz Vlada Divca.

Postao je šampion NBA lige 2011. godine, ali u Dalasu zajedno sa Dirkom Novickim. U dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio je dvije zlatne medalje, na Evroprskom prvenstvu u Istanbulu 2001. godine i naredne godine na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu kada je selektor bio Svetislav Pešić. Ima i bronzu sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1999. godine.

Spisak od osam imena koji čine klasu 2024. zaokružilo je još jedno dobro poznato na ovim prostorima – Danira Nakić – Bulić.

Danira Nakić – Bilić bila je bila tri puta zaredom proglašavana za najbolju košarkašicu Evrope – 1988, 1989. i 1990. godine.

Danira Nakić-Bilić osvojila je olimpijsko, svjetsko i evropsko srebro sa reprezentacijom Jugoslavije od 1987. do 1990.

Tu je i legendarni šuter Indijane Redži Miler koji je bivši olimpijski i FIBA pobjednik Svjetskog prvenstva u košarci sa SAD koji je bio posebno cjenjen zbog svog doprinosa u NBA ligi tokom nevjerovatnih 18 sezona u ligi. Postigao je 25.000 poena, uz 2.560 trojki.

Stojaković će se tako pridružiti brojnim velikanima sa ovih prostora. Prije svega, Radivoju Koraću, Draženu Dalipagiću, Draganu Kićanoviću, Zoranu Slavniću, Vladu Divcu od košarkaša, dok su tu i treneri Dušan Ivković, Aleksandar Nikolić, Svetislav Pešić, Ranko Žeravica i Milan Ciga Vasojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve