Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Bogdanović – Meta: DPS čuvar i graditelj evropske i evroatlantske Crne Gore

U prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u dvije države, posebno u kontekstu regionalnih i geopolitičkih prilika

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa Ilirom Metom predsjednikom albanske “Freedom Party” i tom prilikom je istaknuto da je Demokratska partija socijalista Crne Gore čuvar i graditelj evropske i evroatlantske Crne Gore.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u dvije države, posebno u kontekstu regionalnih i geopolitičkih prilika.

“Zajednički je ocjenjeno da je neophodno da političke strukture istrajavaju na progresivnim politikama na dobrobit svih građana, a da je jedini put ka tome put evropskih integracija”, navodi DPS.

Aleksandar Bogdanović je pozdravio uspjeh Nacionalne konvencije Metine partije, koja je održana u Tirani i upoznao sa unutarpartijskom reformom koja je sprovedena u svim partijskim organima, a koja je zaokružena neposrednim unutarpartijskim izborima za rukovodstvo Partije na centralnom i na nivoima opštinskih organizacija, što predstavlja implementaciju novih demokratskih standarda u politički život Crne Gore.

“Osvrćući se na trenutnu političku situaciju u državi, Bogdanović je istakao da zabrinjava prisustvo političkih aktera koji baštine antievropske vrijednosti, ali da će DPS nastaviti beskompromisno da se bori za dalji put Crne Gore za članstvo u EU, fokusom na politike usmjerene na društveni, demokratski i socio-ekonomski napredak”, navodi se u saopštenju.

Ilir Meta je pozdravio istorijske uspjehe Crne Gore koji su postignuti zahvaljujući vizionarskoj politici Demokratske partije socijalista i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu DPS nastaviti da bude čuvar i graditelj evropske i evroatlantske Crne Gore.

Tokom sastanka razmatrani su modeli dalje saradnje dvije partije u cilju čvršće podrške evropskim integracijama dvije zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
21.05.2024-07:15 07:15

hahahaha