Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Konstrukt 2020

Poseban oreol skupu noćobdija dala je tirada poslanice Božene Jelušić koja je elokventnim ''narativom i konstruktom'' objasnila kako je ona protiv onoga za što će da glasa, ali da taj moralni salto mortale čini i žrtvu ličnog integriteta prinosi iz najboljih namjera. Medicinskim rječnikom to bi se moglo označiti kao eutanazija Crne Gore, humano ubijanje ove države iz milosrđa.

Piše: Goran Popović

Tužilaštvo i policija pronašli su „krivca“ i podnijeli krivičnu prijavu zbog organizacije partiotskog skupa ispred  zgrade Skupštine 28. decembra. Kako će proći organizator nepatriotskog skupa u zgradi parlamenta tog dana i naredne noći ostaje da  vidimo.

A bilo je unutra vrlo zanimljivo toga dana, a pogotovo pod okriljem noći. Prije svega, predsjednik Aleksa Bečić je promovisao novi, savremeni način rada parlamenta, tako da od sad nijedan poslanik više ne mora da dolazi na sjednice ako ima laptop, ajfon ili malo bolji moblini telefon. Može slobodno narodni predstavnik da bude dio kvoruma i učestvuje u radu plenuma iz bašte nekog kafića, sa plaže ili skijališta. A ni Državna izborna komisija više nije neophodna, jer predsjednik parlamenta sam proglašava mandate poslanicima. Aleksi, dakle, definitivno ne treba dik.

Osim ovih tehnikalija, poseban oreol skupu noćobdija dala je tirada poslanice Božene Jelušić koja je elokventnim „narativom i konstruktom“ objasnila kako je ona protiv onoga za što će da glasa, ali da taj moralni salto mortale čini i žrtvu ličnog integriteta prinosi iz najboljih namjera. Medicinskim rječnikom to bi se moglo označiti kao eutanazija Crne Gore, humano ubijanje ove države iz milosrđa. Na što je ministar Leposavić ustvrdio da donošenjem crkvenog zakona Crna Gora ponovo počinje da postoji. Znači vaskrsla je kao Isus! Njemu je, doduše, za to  trebalo tri dana, a njoj tek par sati, koliko je trajao svetosavski noćni pir. U svakom slučaju, što bi rekao kolega T. Marković, te noći se desilo „vaznesenje crnogorske baštine u nebesku Srbiju“.

Koji dan prije apostolska vlada je upokojila  Montenegro Airlines. Ovo djelo ministra Bojanića nagovještava da će naredne kapitalne investicije najvjerovatnije biti zatrpavanje tunela Sozina, rušenje mosta Moračica i kidanje podmorskog kabla… Jer nijesu usklađeni sa članom 188. Ustava, koji su nedavno u pravni sistem uveli apostoli, mada niko ne zna šta u njemu piše, pošto ovaj Ustav naš ima samo 158 članova. Da ne pominjeno privatni aranžman o zaduženju države za skoro milijardu eura, zbog čega poslanik Medojević tvrdi da su premijer Krivokapić i ministar Spajić počinili „teški kriminal“.

Usput je ministarka četvororučica poželjela da što prije umre uvažena Latinka Perović, a Bečić i Krivokapić smijenili su generala Dakića koji je već u penziji.

Elem, godina na izmaku bila je katastrofalna za Crnu Goru i njene građane. Korona virus je harao i odnio mnoge živote, kompletna privreda je zagazila u duboku recesiju, kafane ne rade, a dobili smo i apostolsku vladu, plus pride Dritana,  koja nas je „oslobodila“ i izvela iz „mraka diktature“.  Kako reče jedan čovjek u vrijeme rušenja „komunizma“: Ko upali svijetlo, oca mu jebem!

To je taj katastrofalni konstrukt 2020. Ništa gore nije nas moglo snaći. Ne ponovila se! Da ako se u Novoj, 2021. godini, oslobodimo svih pobrojanih nesreća i pošasti, posebno ove potonje.

PS:  No praznik je, pa valja pisaniju završiti veselo. Prigodna muzička čestitka za Bečića i Abazovića bila bi pjesma Plavog orkestra koja ide otprilike ovako: Ti si meni sve, ti, mi daješ sve, i kad tebe nema, teško mi je…Suada, Suada…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
31.12.2020-07:52 07:52

Gospodine Popovicu pomenuste ove “crvene Kmere” iz Vlade Crne Gore i dobro je dok “ne prelete” u Tupa Kamaro,e onda smo Crnogorci “posli u drace”. Sto se tice kikireza-plagijatora Becica iz Balabana taj mulac je rodjen prije lisice,a ima i “cestite”savjetnike tetka Velizara Kaludjerovica i Nevena Gosovica “ljudske velicine” taman kao i Becic. Sto reci za svetosavski pokret URA na celu sa Nemanjom Abazovicem(mada je on potrcko tandema Perovic-Ivanovic) nista lijepo,sto bi rekli u mom gradu po staro Crnogorski “mogu cojstvo nositi bez podlimace,posebno privjesci Abazovica iz Cetinjske URE i supljoglava Bozena Jelusic,a crmi Milos zeleni Konatar on je tek… Pročitaj više »

Mne
31.12.2020-10:16 10:16

E moja božana na sto si spala, sram te bilo dje si i dje nisi!

Aristos
31.12.2020-12:46 12:46

Vezano za Boženino oslobođenje CG od “narativa i konstrukata” – može se reći da je to primjer zla koje čine obični, ”dobri”, ljudi. Njihov problem je što u svom umu još nijesu razlučili razliku između dobra i zla. Nijesu u sebi izgradili moralni integritet i kodeks ponašanja? Što reče H. Arendt: “Tuzna je istina da je najviše zla učinjeno od strane ljudi koji nijesu nikada u sebi odlučili da čine zlo ili dobro.” Ili što Bog poruči Crkvi u Laodikiji: “Znam tvoja djela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Tako, budući mlak, i nisi… Pročitaj više »

Snjeg
31.12.2020-21:30 21:30

Uvazavana(do nedavno) profesorica Jelusic trenutno najvece razocarenje na politickoj sceni CG. I glas za zakon o sl. vjeroispovjesti mogu shvatiti (doduse tesko)ali ne priznavanje da je u Srebrenici bio genocid i ne dici glas protiv fasistickih obiljezja e to je prosto neshvatljivo.