Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Primorac iznenadio Jadran i poveo u seriji

Primorac je večeras u Herceg Novom, u prvom meču finala, pobijedio Jadran 9:6.

Vaterpolisti Primorca ostvarili su pobjedu na startu finalne serije prvenstva Crne Gore i tako napravili veliki korak ka osvajanju šampionske titule poslije 16 godina pauze.

Primorac je večeras u Herceg Novom, u prvom meču finala, pobijedio Jadran 9:6.

Gosti su poveli na startu 2:0, vodili su i 3:1, ali je Jadran uspio da preokrene i povede 5:4, sredinom treće četvrtine.

Ostatak meča pripao je gostima, koji su preokrenuli na 6:5 i do kraja došli do pobjede.

Kotorski do pobjede vodili Nemanja Vico i Đorđije Stanojević sa po tri, Marko Mršić je postigao dva, a jedan Nikola Marković.

“Sjajna utakmica, očekivali smo jak otpor Jadrana, bila je velika borba sve četiri četvrtine. Na kraju tri razlike, nije to neka velika presnost i ako tako izgleda. Momci su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Trudimo se kroz treninge da situacije rješavamo na zabavan način, vaterpolo je divna igra i gledamo da usrećimo sve igraće, ne samo one koji daju golove. Milsim da je to ključni razlog pobjede, svi su dali svoj doprinos, uspjeli smo na teškom terenu da došemo do pobjede.” kazao je trener Primorca, Vjekoslav Pasković.

U ekipi Jadrana najboolji je bio Dmitri Kolod sa tri gola, dok su se po jednom upisali Uroš Vučurović, Danilo Radović i Matej Čaraj.

“Zaslužena pobjeda Primorca, poslije te druge četvrtine nismo uspjeli da se snađemo na tu njihovu zonu i da uspostavimo ritam, dosta igrača nije bilo u ritmu, što je Primorac iskoristio i došao do pobjede. Slabo smo koristili igrača više, nekada brzopleto, nakada presporo.” kazao je šef stručnog štaba Jadrana, Petar Radanović.

U finalu igra se na tri pobjede.

Naredni meč na programu je 7. maja u Kotoru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve