Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

CNN objavio snimak razgovora u kojem Tramp navodno govori o tajnim dokumentima, spominjao i napad na Iran

CNN navodi da snimak uključuje i neke nove detalje koji su ključni dokaz u optužnici specijalnog tužioca Džeka Smita protiv Trampa

Američki CNN objavio je snimak koji datira iz 2021. godine, u kojem se, kako tvrde, čuje kako bivši američki predsjednik Donald Tramp u Nju Džersiju govori o posjedovanju povjerljivih dokumenata.

CNN navodi da snimak uključuje i neke nove detalje koji su ključni dokaz u optužnici specijalnog tužioca Džeka Smita protiv Trampa.

Podsjetimo, Tramp se tereti za protivzakonito rukovanje povjerljivim informacijama, uključujući i to da je bivši predsjednik SAD-a držao tajni dokument Pentagona sa planovima za napad na Iran.

“Ovo su papiri”, navodno je rekao Tramp, što se čuje na snimku.

Takođe na snimku se može čuti kako se Tramp sa saradnicima navodno šali i na račun mejlova Hilari Klinton, koju je pobijedio u predsjedničkoj trci.

“Hilari bi to stalno štampala, znaš. Njene privatne mejlove”, navodno je rekao Trampov saradnik.

Prema audio snimku CNN-a, Tramp je govorio i o Iranu.

„Samo sam razmišljao, jer smo razgovarali o tome. I znate, htjeli su da napadnu Iran. Ovo su papiri. Ovo je uradila vojska i dala meni. Kao predsjednik sam mogao skinuti oznaku tajno. Sada ne mogu, ali znaš, ovo je još uvijek tajna”, navodno je rekao Tramp.

Trampove izjave na videosnimku, u kojima se kaže da su „ovo papiri“ te da se poziva na nešto što bi trebalo biti „veoma povjerljivo“, mogle bi potkopati njegove tvrdnje koje je iznio u intervjuu za Foks njuz, piše Klix, a gdje je izjavio kako nije imao nikakve dokumente kod sebe.

“Nije bilo nikakvog dokumenta. To je bila ogromna količina papira i svega ostalog što govori o Iranu i drugim stvarima. Možda su zadržani, ali to nisu bili dokumenti. Nije se mogla skinuti tajnost sa toga. To su bile priče iz novina, časopisa, brojni članci”, poručio je tada Tramp.

On se polovinom ovog mjeseca pred sudom izjasnio da nije kriv po 37 tačaka optužnice koje se odnose na navodno nezakonito rukovanje povjerljivim dokumentima koji su pronađeni u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve