Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Zvezdan Terzić izašao iz mišje rupe

Crvenoj zvezdi ne cvjetaju ruže, možda i zato što logistika nije bila u punom sastavu i Terzići nijesu bili u prilici da djeluju u svakom času i na svakom mjestu.

Generalni direktor i doktor kriminala i korupcije Zvezdan Terzić izašao je iz svoje mišje rupine u koju se sakrio proteklih mjeseci nakon što su mu sinovi zatvoreni zbog pokušaja ubistva fudbalskog menadžera Uroša Jankovića.

Mlađani Kostadin i Nikša talentovani radnici beogradskog podzemlja postidili su dovoljno oca na nekoliko mjeseci toliko da se zabio u svoju jazbinu zbog toga što zadatak nijesu obavili kako valja.

U međuvremenu je tata radio na logistici i obezbijedio adekvatne “argumente” da se dječica puste na slobodu, jer nijesu ništa skrivila, čak ni posao nijesu obavila kao valja.
Crvenoj zvezdi ne cvjetaju ruže, možda i zato što logistika nije bila u punom sastavu i Terzići nijesu bili u prilici da djeluju u svakom času i na svakom mjestu.
Porazi u Superligi i neplanirani remi protiv TSC, te neuspjesi u Ligi šampiona obilježili su dosadašnji dio sezone, uz smjenu komesara takmičenja i postavljanje Santrača da ljubi skute doktora i predsjednika svega i svačega u Srbiji.
Trener Barak Bahar odavno bi dobio otkaz da je samo nešto drugo no to što jeste, ali ovako se to ne smije. No, no, nikako direti, a i skupo je po više osnova.

“Bahar ostaje sigurno, dali smo mu podršku. Rezultati koje će sigurno napraviti u prespektivi amortizovaće neke negativne kritike upućene na njegovu adresu. Moramo da budemo spremni na kritiku”,, rekao je Terzić gostujući na TV Prva.

Terzić svakako računa na podršku predsjednika svega i svačega u Srbiji i duboke države, na to su uostalom već deceniju navikli. Zato predsjedniku tokom predizborne kampanje treba pomoći, a ko će to bolje od trojice Terzića.
Uostalom i njihova sloboda zavisi od izbornih rezultata.

“U Zvezdi, pobjeđivali ili gubili, uvek te muči. Nas ta tri dana očekuje utakmica, to je sudbina ljudi koji vode Crvenu zvezdu. Sada imamo pauzu zbog reprezentacije, pa smo imali vremena za analizu i da se malo konsoliduju redovi. Sigurno, dva poraza i nerješen rezultat u domaćem prvenstvu nije nešto što smo očekivlai. Do kraja jeseni imamo još šest prvenstvenih utakmica. Imamo šest bodova zaostatka u odnosu na vječitog rivala, a li s obzirom da imamo tri derbija, nemam uopšte dilemu da je Crvena zvezda najbolji tim i da ćemo na kraju biti šampioni. Naravno da ne prija situacija u kojoj poslije toliko godina dominacije nismo u toku prvenstva na prvohj poziciji. Možda smo se malo više okrenuli Ligi šampiona i potcenili domaće prvenstvo. Mi smo 6 godina šampioni, ali osjećamo da narod hoće još više. Mi smo i tako pakovali tim da bude konkurentan u Evropi i da dovedemo fizički moćne igrače. Apsurd je da Zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona protiv najjačih ekipa nego kod nas u ‘trakalica’ ligi. Moramo da se vratimo na neka naša podešavanja. Znali smo, kada smo pričali o novoj, modernoj i evropskoj Crvenoj zvezdi. Mi imamo igrače koji su naučili da igraju našu ligu, gde se ne zahtevaju atletske sposobnosti, brzina, hitrina, snaga, već kreativnost, tehnika, maštovitost, jer nam se svi protivnici spuste u nizak blok, stave ‘autobus’ ispred svog gola. Tu je potrbeno majstorstvo. Moramo da imamO dva tipa igrača, jedn koji znaju da igraju našu ligu, i druge, atletski sposobne. Tako, moramo da imamo dva tipa igrača”istakao je Terzić.

Terzić je očigledno shvatio daa je vrijeme da se Crvena zvezda vrati na “svoja podešavanja” i da je kucnuo čas za upade u svlačionice rivala prije utakmice, ili makar na poluvremenu kako se to radilo u “zlatna vremena”. Čovjek je ubjeđen da Crvena zvezda bolje igra u Ligi šampiona nego Superligi, iako je u svakom meču spašavala živu glavu i mogla primiti mnakar po pet golova,a najbolji igrač tima je golman.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
19.11.2023-12:27 12:27

Kud će kruška o pod ktušku
Ološ otaca sinovi nasljedili