Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

TERZIĆ NAPRAVIO VELIKI MINUS: Crvena zvezda Baharu i stručnom štabu dužna preko pet miliona eura

Srpski mediji su po nalogu predsjednika svega u svačega u Srbiji oba slučaja, sada već bivših trenera vječitih rivala, predstavili na način na koji im je to prezentovao medijski guru Srbije koji sve zna bolje od bilo koga u zemlji.

Crvena zvezda i Partizan su juče u samo nekoliko sati razmaka riješili pitanje problema sa trenerima i svekolika medijska i zvezdaška javnost je ta dva slučaja predstavila onako kako to želi da sluša uho predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Umjesto da mediji govore o ozbiljnim problemima u srpskom fudbalu i nagomilanim promašajima Zvezdana Terzića oni veličaju njegove navodne menadžerske sposobnosti.

SLUČAJ PRVI:

Zimus otpušteni trener Crvene zvezde Barak Bahar je nedugo nakon što je dobio otkaz najavio tužbu protiv Crvene zvezde, dok je Zvezdan Terzić svekolikoj zvezdaškoj javnosti pričao kako je sa bivšim trenerom postignut dogovor da ga klub plaća do kraja sezone ili dok ne nađe novi posao.

“Ugovor je bio na tri godine. Imaće pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. On će ubrzo naći novi klub i prestaće naša obaveza plaćanja”, rekao je u decembru Terzić i slagao svekoliku zvezdašku i drugu srpsku javnost.

Bahar je ubrzo podnio tužbu, a Terzić je nastavio sa svojim medijskim ispiranjem mozga svekolikoj zvezdškoj javnosti preko poltronskih medija u Srbiji.

Nije Terzića otrijeznila ni tužba Bahara, kojom je trener tražio isplatu dugovanja do posljednjeg centa do isteka potpisanog ugovora od tri godine, i dodatno odštetu od 1.500.000 eura za duševne bolove.

Nakon što su sudije i advokati sagledali sve pravne i druge posljedice postalo je jasno da zbog Baharove tužbe Crvena zvezda neće moći da igra Evropu naredne sezone i Terzić je bio prisiljen da sjedne za sto i pregovara sa bivšim trenerom o rješavanju gorućeg problema.

Crvena zvezda će zahvaljujući razumijevanju izraelskog trenera morati da isplati svaki cent iz ugovora koji je na godišnjem nivou 1.200.000 eura, odnosno ukupno je ostalo oko tri miliona eura duga, ali je Bahar odustao od potraživanje 1.500.000  eura za duševne bolove, dok  je šampionu Srbije omogućeno da dugovanja isplati u nekoliko rata.

Naravno, srpski mediji su potrčali da cijeli dogovor predstave po nalozima predsjednika svega i svačega u Srbiji i na taj način proglase Terzića za pobjednika jer je klubu “uštedio” milion i po eura.

Naravno da to nije tačno, jer Zvezda mora da plati 3.000.000 Baharu, mora da isplati plate trojici članova njegovog stručnog štaba, to je još po milion eura, pošto su njihove plate bile po 400.000 eura, a jedino neće biti naplaćeni duševni bolovi Bahara koji su iznosili 1,5 miliona eura  što je zaista ušteda, ali do koje nije trebalo da se dođe.

Drugim riječima Crvena zvezda stručnom štabu duguje između pet i šest miliona eura, a od stvarne uštede nema ništa, naprotiv klub je na velikom gubitku, pošto će do kraja ove i naredne dvije sezone morati da plaća i stručni štab Vladana Milojevića, ili nekog drugog trenera ako i Supermen bude smjenjen.

SLUČAJ DRUGI

Partizan je juče nakon mnogo muka i peripetija smijenio trernera Igora Duljaja kojeg je tu postavio Aleksandar Vučić preko svojih jataka u upravi kluba.

Pod pritiskom navijača i pojedinih medija, Duljaj je juče napokon smijenjen, a srpski mediji pod kontrolom SNS su to predstavili kao presedan jer je trener dobio otkaz dok je gostovao na jednoj od tv stanica pod kontrolom Aleksandra Vučića – K1 u emisiji koju vodi navijač Crvene zvezde Milan Kalinić.

Tačno je da se radi o presedanu, jer se prvi put dogodilo da jedan trener tokom sjednice Upravnog odbora na kojoj se glasa o njegovoj sudbini gostuje po raznim tv stanicama i obećava predsjedniku Aleksandru Vučiću da neće podnijeti ostavku.

Nemoralno je da trener koji nema rezultate, i za kojeg se zna da je instaliran od naprednjaka, tokom rasprave o njegovoj smjeni priča na bilo kojoj tv stanici umjesto da prisustvuje sjedici UO i polaže račune za loše rezultate i još lošije igre ovog proljeća.

Naravno da je sada i Duljaj u istoj situaciji kao zimus Bahar, i on će od Partizana tražiti sve što mu po ugovoru sljeduje, samo što je riječ o mnogo manjem novcu, i zbog toga nije želio da podnese ostavku, već je istrajavao da do kraja obavi posao zbog kog je i poslan na klupu crno-bijelih.

Ipak, srpski mediji su po nalogu predsjednika svega u svačega u Srbiji oba slučaja, sada već bivših trenera vječitih rivala, predstavili na način na koji im je to prezentovao medijski guru Srbije koji sve zna bolje od bilo koga u zemlji.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
30.04.2024-17:16 17:16

Ma fala velikome Bogu po kome Dodje” Terzicu da laze,a po kome, apo Balonji Vucicu,sve je to ista fela,nema “nebeskima”bez tako dok Evrpske institucije ne ZAPRIJETE,e onda se ‘nebesski”povucu nazad ali tada stupa na snagu masinerija glibavih srbijanskih talboida Vucica medju kojima si smrdljivi talbboidi u Crnoj Gori, Borba,IN4S ,Tv prva,Adria,Vijesti i sl.njima.

Miki Miki
30.04.2024-21:56 21:56

VI STE BOLESNI,TREBA DA SE LEČITE BRE ŠTO TRUJETE OVAJ NAROD!!!

Filip
01.05.2024-00:22 00:22

Aktuelno.me pise u srpskom fudbalu. A Crnogorska liga zvanicno najgora u Evropi

Filip
01.05.2024-00:35 00:35

mozete makar kada pisete ovakve vijesti da ne lazete narod… Cuj “navijaci bili protiv Igora Duljaja” smijesno da smijesnije ne moze biti .Zato je cijela arena sinoc uzvikivala njegovo ime protiv buucnosti… Daj ne sprdajte se. Tabloidi portal