Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zašto je u regionu uvijek problem “stub srpstva”?

Naravno da događaje treba ispitati i da odgovorni za napad moraju biti privedeni pravosudnim organima, ali je krajnje vrijeme da se sprovede detaljna istraga i analiza ponašanja čelnika Crvene zvezde, prije svega Nebojše Čovića, koji svojim saopštenjima stvara atmosferu iz koje proizlaze novi incidenti.

Delegacija Crvene zvezde sa njenim medijskim botovima napadnuta je po dolasku u Zadar na utakmicu Admiralbet ABA lige i odmah su mediji u Srbiji i Nebojša Čović pohitali da objasne, prevashodno na društvenim mrežama, svekolikoj javnosti kako taj napad nije ničim izazvan i kako su oni opet ugroženi, a sa njima i svekoliko srpstvo, jer je Crvena zvezda jedini legitimni predstavnik srpskog naroda.

U toj Dalmaciji i prošle sezone, i ove godine, već je gostovao Partizan, koji je iz istog grada, i dočekan i ispračen ovacijama, i nakon što je pobijedio Split sa 20 i više poena razlike i tom prilikom nije bilo ugroženo svekoliko srpstvo u Dalmaciji, nije ni prošle sezone u Zadru, Splitu, Zagrebu, a sve su to valjda iste “ustaše”.

Problem uvijek, i samo uvijek, u regionu ima samo jedan klub koji sebi daje za pravo da uređuje takmičenja, određuje sudije, sudijske komisije, utakmice kojima može, a kojima ne može da prisustvuje publika i koji gotovo svakodnevno ima neko novo saopštenje u kojem objašnjavaju da su ugroženi.

Crvena zvezda piše saopštenja prije mečeva sa Partizanom, kada igra protiv Budućnosti, Splita, Cibone, Zadra, Cedevita Olimpije… jer su problem, sudije, delegati, navijači prilaz dvorani ili nešto novo što im se u tom trenutku učini prikladnim, i nikada za ništa oni nisu krivi.

Crvena zvezda nije odgovorna kad policija i obezbjeđenje, koje je ona odredila, napada u dvorani košarkaše Partizana, kada se na utakmici koju ona obezbjeđuje i organizuje ukrade pehar i polome ga njeni navijači, tako nešto je nezapamćeno u istoriji sporta, a istraga se nikad ne sprovede i pored desetine kamera i stotine fotoaparata,a da ne govorimo o snimcima sa hiljada telefona. Crvena zvezda i Nebojša Čović su ugrožene male mace na koje kidušu pit bulovi željni krvi.

Naravno da događaje treba ispitati i da odgovorni za napad moraju biti privedeni pravosudnim organima, ali je krajnje vrijeme da se sprovede detaljna istraga i analiza ponašanja čelnika Crvene zvezde, prije svega Nebojše Čovića, koji svojim saopštenjima stvara atmosferu iz koje proizlaze novi incidenti.

Za medije koji od Crvene zvezde stvaraju lažni stub srpstva i prekrajaju istoriju Jugoslovenskog sportskog društva Crvena zvezda neka pogledaju kako izgleda izvorni grb Crvene zvezde sa komunističkom petokrakom u sredini i plavo-bijelo-crvenom zastavom (vidi sliku) koja jasno asocira na jugoslovensku zastavu i jugoslovensku pripadnost, a ne  nikakvo “srpstvo” kojim pokušavaju da prekriju svoje korjen prilikom osnivanja.

Postoji i arhiva medija, čak i u Beogradu, i neka pogledaju šta piše u novinama u martu 1945.godine. Kako se prilikom osnivanja stvarno zvalo SD Crvena zvezda i ko su svi članovi osnivačke Skupštine, a ne da nam se iz tog spiska izvlači nekoliko “podobnih” pojedinaca.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gradjanin
12.11.2023-23:11 23:11

Ne kapiram poentu teksta?
Napadanje samo da se neko napada?
Čisto da se napiše nešto koliko god to nešto nema smisla ?

Filip
12.11.2023-23:28 23:28

Problem su huligani kojih ima svugdje. Podrzavas i opravdavas napad na delegaciju kluba i trazis izgovor. Zamisli napadne neko delegaciju Buducnosti u Beogradu. To bi bio ovde skandal nad skandalima. Sram vas bilo

Sasa
12.11.2023-23:52 23:52

A da napišeš tekst o Bolanu ko je i šrlta je..vi ste se grlili i ljubili sa Partizanom (osnovanim u Zagrebu)..a na utakmici na kpjoj sam bio u Pg samo sto niste linčovali igrače a onda ste ko pi ke kukali u Beovrafu za mnogo.manje maltretiranje
Mrzite nas,a jeba emo vas jos 50 god
In
I na kraju mi jesmo i Jugoslovenski i Srpski sklub ali nam vlansnici dileri i kriminalci

Žika
13.11.2023-08:08 08:08

Ti što su napadnuti su sluge ili saradnici Vučićevih kriminalaca koji vode Zvezdu.. Bahati, navikli da su u pravu, u Srbiji ih štiti policija. Za incident je, posle samih huligana, najviše kriv Čović.

Zoran
13.11.2023-08:27 08:27

Ma nemoj,pa na samom startu se vidi mrznja autora teksta prema Zvezdi,Covicu i Srbiji!Kao sad je partizan i njegovo rukovodstvo cvecka,saj bre ne lupetajte!Huligani du huligani i napad je napad,ali umesto da tekstopisas osudi napad on trazi razloge opravdanja,a povrh velica jednu stranu koja uopste u trenutku dogadjaja nije bila tu,Partizan!

Drakce
13.11.2023-10:07 10:07

Ciji je Ostoja saradnik ?

Dejan
13.11.2023-12:26 12:26

Pisem iz Bg…svi mi uSrbiji znamo kakav je krimos Covic….brine nad sudbinom novinara a sam je pretukao Dejana Anusa…

Dragan
13.11.2023-18:39 18:39

Zoki hajde ti pročitaj tekst još nekoliko puta, za svai slučaj, pa utvrdi da li se zalaže za osudu huligana ili ne. Kada tu utvrdiš onda jasno demantuj činjenice (recimo, broj saopštenja i sadržaj). To šo ti iznosiš su kvalifikacije (recimo, mržnja i td.) i one mogu biti tačne ilo pogrešne, ali nikako ne mogu menjat validnost činjenica. Eto tako Zoki, sportski pozdrav…

E moj Raduloviću
13.11.2023-22:08 22:08

Pogledaj se u ogledalo ako možeš mukice.
Sram da te bude, ali ti ne znaš šta je to.